Трюфелі з білого шоколаду, сушеної журавлини і вівсяних пластівців
Цукерки, приготовані за цим рецептом, незважаючи на незвичайне і незвичне, на перший погляд, поєднання компонентів, виходять дивно смачними і дуже оригінальними!
Для того, щоб виготовити такі цікаві цукерки-трюфелі вам будуть потрібні наступні складові: дві плитки (200 грамів) білого шоколаду дуже хорошої якості, 80 мілілітрів 35-процентних рідких вершків, дві столові ложки сушеної журавлини, а також близько 40 грамів вівсяних пластівців, причому бажано пластівці дрібніші.
Білий шоколад необхідно поламати або ж розрізати ножем на досить великі шматочки і перекласти в глибоку тарілку. Рідкі вершки довести до кипіння і полити ними шоколад, після чого перемішати масу до повного розчинення шоколаду (маса повинна стати однорідною). Далі додати туди сушену журавлину (її цілком можна замінити жодними іншими сушеними ягодами), суміш охолодити і відправити на кілька годин в холодильник. Вівсяні пластівці слід трохи обсмажити на сухій сковорідці (буквально три-чотири хвилини), якщо пластівці не досить дрібні, то їх потрібно трохи потовкти. Висипати пластівці на плоске блюдо. З основної охолодженої і застиглою шоколадної маси зліпити невеликі (приблизно з волоський горіх) цукерки-кульки і гарненько обваляти їх в пластівцях.