Простий і дуже ситний салатик, ну а свою назву він швидше за все отримав саме з-за того, що готується страва з макаронів, які відразу ж і безсумнівно асоціюються з Італією. Хоча дійсно макаронні вироби для такого салату краще взяти саме італійські, які абсолютно не розварюються, наприклад, "бантики", які будуть чудово виглядати в складі страви, ну або ж якісь різнокольорові макарони-трубочки.
Продукти, необхідні для приготування салату: 250 г відварених макаронів (досить великих і не розварених), один копчений курячий окорочок, одна середнього розміру салатна цибулина, рослинне масло, два помідори, один середній огірок (можна використовувати як свіжий, так і солоний огірок - вийде навіть цікавіше), два-три зубчики часнику, а також сметанний соус або майонез для заправки салату.
Салатну цибулинку слід очистити від лушпиння і нарізати дрібними кубиками, після чого обсмажити до рум'яного кольору на рослинній олії, а потім перемішати з макаронами і залишити на час. Всі інші інгредієнти (куряче м'ясо, помідори і огірок, часник) потрібно порізати на невеликі кубики і додати до макаронів і смаженого цибулі і заправити салат майонезом або соусом зі сметани з додаванням солі, чорного перцю та інших спецій за смаком. Перекласти в салатник і при бажанні посипати подрібненою зеленню.
|