Головна » Статті » Рецепти

Пісочний пиріг
Пісочний пиріг - це проста і смачна випічка на швидку руку. Його можна робити з різним варенням або джемом, головне - щоб варення не було рідким. Або як варіант - з яблуками, свіжої вишнею, з сиром.
Інгредієнти: 200 грам вершкового масла або маргарину, одне яйце, неповний склянку цукру, приблизно три склянки борошна, дві чайних ложки розпушувача, щіпка солі, варення або джем, волоські горіхи (за бажанням).

Масло або маргарин кімнатної температури нарізаємо шматочками в простору миску. Туди ж просіваємо 2 склянки борошна, підсипаємо цукор, сіль, розпушувач і руками розтираємо все в крихту. Вбиваємо яйце, замішуємо тісто. Довго його вимішувати не потрібно, інакше вийде тугим, «затягнутим». Як тільки всі інгредієнти з'єдналися, скачайте тісто в кулю, приберіть в холодильник.
Хвилин через 15-20 дістаньте, відокремте приблизно третину. Більшу частину покладіть у форму і долонькою розподіліть по денця. Змастіть корж варенням, зверху можна посипати замороженими ягодами або рубаними горішками. Тісто можна натерти на крупній тертці прямо на варення або просто нащипати шматочками щоб воно покрило пиріг. Випікається він при температурі 180 градусів, з часу 20-25 хвилин.
Просмотров: 1104
Категория: Рецепти |
| Теги: варення, пиріг

Рекомендовані рецепти:

Персиковий торт-суфле
Грінки з беконом та помідорами
Курчата, приготовані у виноградному соку
Яблучний пиріг з штрейзеля
Рулет з абрикосовим джемом
Тістечка "Полуниця в шоколаді"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: