Дуже простий у приготуванні салат, ні будь майонезу, тільки масло рослинне оцет в якості заправки. Що необхідно для приготування: шинки грамів триста, брокколі теж така кількість, олія, оцет, сіль, мелений перець, часник.
Як готується: брокколі протягом семи хвилин потрібно відварити у воді, не забуваємо додати сіль. Потім брокколі потрібно вийняти з води, дати охолонути і нарізати кубиками, або просто розібрати на дрібні суцвіття. Шинку спочатку кружечками нарізаємо, потім соломкою подрібнюємо. Можна кубиками великими, щоб поєднувалося з нарізаним брокколі. Тепер заправка: ароматне масло рослинне з оцтом змішуємо (три ложки олії і одна чайна ложка оцту). За своїм смаком можна оцту трохи менше влити. Солі і перцю додаємо, збиваємо, заправляємо салат. Як бачите, все просто і неймовірно смачно! Я особисто додаю в салат ще й пару ложечок діжонської гірчиці (кульками), мені так смачніше. Приємного!