У жарку пору року найбажанішим і доречним буде такий чудовий і коханий дуже і дуже багатьма прохолодний десерт, як морозиво, правда серед різноманіття асортименту цього холодних ласощів, представленого в магазинах, вибрати дійсно якісний і тим більш натуральний продукт зовсім не просто. Так що цей рецепт чудово підійде тим, хто віддає перевагу натуральні продукти домашнього приготування, а також тим, хто захоче почастувати цим ласощами маленьких дітей, для яких наявність у продукті різних консервантів і добавок вкрай небажано.
Отже, для приготування домашнього морозива вам потрібно буде таке: один стакан молока, одне куряче яйце, дві столові ложки цукрового піску і ванільний цукор за смаком і бажанням.
Готуватися таке морозиво просто на диво легко і досить швидко. Куряче яйце слід гарненько збити з цукровим піском і ванільним цукром, після чого до маси слід додати молоко і поставити суміш тушкуватися на маленькому вогні, постійно її при цьому збиваючи при допомогою віночка. Коли суміш для морозива почне кипіти її необхідно прибрати з вогню і почекати поки вона охолоне, а потім перелити в підходящу пластикову ємність і відправити в морозилку не менш, ніж на чотири години. При цьому морозиво потрібно протягом часу охолодження два або три рази перемішувати. На етапі варіння суміші для морозива можна додавати будь-які за вашим смаком добавки - порошок какао, подрібнений шоколад, горішки і т. д.