Головна » Статті » Рецепти

Паштет з курячої печінки з курагою і фісташками
Особливу оригінальність і певну пікантність смаку такому, здавалося б простому паштету, з курячої печінки надає наявність в його складі таких, на перший погляд, незвичних продуктів, як фісташки і курага.

Продукти, які потрібні для приготування: 400 г курячої печінки, одна головка ріпчастої цибулі, два зубчики часнику, три чверті склянки червоного столового вина, один лавровий листок, три-чотири перцю горошком, дві штучки гвоздики, а також 10 штучок кураги і 20 штук фісташок, 150 грамів вершкового масла, перець і сіль.

На половині всієї кількості вершкового масла необхідно обсмажити протягом трьох-чотирьох хвилин курячу печінку безперервно помішуючи її, а потім додати до неї лавровий лист, гвоздику, горошинки перцю і сіль. Далі полити печінка вином і тушкувати на середньому вогні, поки воно повністю не випарується.
Подрібнені часник і цибулю обсмажити окремо, після чого перекласти їх до печінки. Гвоздику, перець і лавровий лист вийняти, а печінку разом з усім іншим перемолоти до стану пасти в блендері.
Курагу слід дрібно порізати, а фісташки перемолоти в крихту і додати в паштет і ретельно розмішати, після чого перекласти масу в змащені маслом невеликі формочки, а зверху залити вершковим маслом, попередньо розтопленим. Прибрати остиглий паштет в холодильник.
Просмотров: 610
Категория: Рецепти |
| Теги: печінки, паштет

Рекомендовані рецепти:

Пудинг з персиків
Рис з імбиром
Чанахи: рагу по-грузинськи
Листкова коса з капустою
Салат з квасолі і курки
Шоколадний торт-бізі
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: