Головна » Статті » Рецепти

Гарбузово-шоколадний кекс
Я знову з гарбузової випічкою - урожай гарбуза в цьому році такий, що доводиться з неї щось готувати майже кожен день. Особливо у мене люблять випічку з гарбузом, от і пробую різні рецепти.

Інгредієнти: 150 гр. гарбузового пюре (гарбуз запекти в духовці і подрібнити), 125 гр. вершкового масла, 3 яйця, 100 - 150 гр. цукру (за смаком), 200 гр. борошна, 3-4 ст. ложки какао, пакетик ванільного цукру, дрібка солі, півтори чайних ложки розпушувача.

Прямокутну форму для кексів змащуємо маслом. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
Вершкове масло розтоплюємо, даємо охолонути до кімнатної температури. Збиваємо яйця з цукром, поки маса не побіліє. Додаємо гарбузове пюре, ванільний цукор, розмішуємо до однорідної маси. Просіваємо в неї борошно з розпушувачем і додаємо розтоплене масло і сіль. Ще раз перемішуємо ложкою, збивати не потрібно. Тісто ділимо на дві частини, одна більша за іншу. В меншу додаємо какао-порошок.
У форму викладаємо половину світлого тіста. Потім шоколадне тісто і вилочкою легко перемішуємо шари. Заливаємо світлим тестом і ставимо в гарячу духовку. Випікаємо кекс до готовності, за часом це 45-50 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою - вона повинна виходити сухою.
Просмотров: 854
Категория: Рецепти |
| Теги: додаємо, неї

Рекомендовані рецепти:

Манник
Українські пампушки з часником
Калиссоны - французькі ласощі
Рулет з абрикосовим джемом
Торт "Посмішка негра"
Кулеб'яка з капустою і яйцем
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: