Салат зі шпротами і сухариками виходить досить калорійний і ситний. Так приємно насолодитися його насиченим смаком з ароматом трохи підкопченої рибки!Необхідні продукти: 2 банки шпротів в олії (по 160 гр), 1 банка консервованої кукурудзи і білої квасолі, 3 яйця, 3 скибочки (100-150 гр) чорного бородінського хліба, 200 гр твердого сиру, 2 зубчики часнику, петрушка, 250 г майонезу, сіль і чорний мелений перець за смаком. Приготування: хліб нарізати кубиками, підсушити в духовці, потім на 15 хвилин сухарі залити олією з консервів, щоб просочилися. Рибу ж виделкою акуратно розділити на шматочки, не розминаючи. Яйця відварити в круту і нарізати маленькими кубиками, зелень подрібнити, часник пропустити через часникодавку. Ретельно злити рідину з кукурудзи й квасолі. Сир натерти на крупній тертці. Змішати всі інгредієнти у великій мисці, заправити сіллю, перцем і майонезом. Викласти в салатник, прикрасивши гілочками петрушки і кропу.