М'ясну гарячу страву на святковий стол.Продукты: 700-800 гр м'якоті яловичини, 250 гр свіжих печериць, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 5 картоплин, півсклянки чорносливу без кісточок і подрібнених волоських горіхів, 3 столові ложки соняшникової олії, склянка томатної пасти, по пучку кропу і петрушки, сіль, чорний і червоний мелений перець. Приготування: Цибулю порізати тонкими півкільцями, картоплю - великими скибочками, м'ясо невеликими шматками, гриби - пластинками. Розігріти сотейник і по черзі в маслі обсмажити: цибулю до прозорості, м'ясо і картопля - до скоринки. Чорнослив залити окропом хвилин на 10, потім воду злити і розрізати на смужки. Часник пропустити через прес, зелень дрібно нашаткувати. У велику вогнетривкий посуд або порціонні горщики викласти шарами: м'ясо, чорнослив, цибулю, шампіньйони, картопля, часник, томатна паста, посолити і поперчити, засипати горіхами і зеленню. Прикрити кришками, готувати півгодини в попередньо розігрітій до 180С духовці.
|