Печінка виходить пікантною і ніжною, з вираженою ноткою азійських кухни.Необходимые продукти: 500 г телячої (або курячої, индюшиной) печінки, 2 зубчики часнику, 2 моркви, 250 гр печериць, пучок зеленої цибулі, пучок кінзи, стакан консервованого горошку, склянку довгого рису, підлогу чай. л. меленого імбиру і чорного меленого перцю, щіпка меленого чилі, 1 ст. ложка кукурудзяного борошна, 2 ст. ложки рідкого меду, 2 ст. ложки соєвого соусу, 2 ст. ложки оливкової олії, сіль,
Процес приготування: печінка промити, нарізати невеликими шматками. Моркву натерти, зелений лук подрібнити, часник пропустити через прес. З'єднати моркву, цибулю, часник, соєвий соус, імбир, борошно, олію, мед, чилі, перець, сіль і залити цим маринадом печінка на 1 годину.
Печериці розрізати на 4 частини.
В глибокий сотейник викласти печінку з маринадом, готувати 15 хвилин, додати гриби, розмішати, під кришкою тушкувати 10 хвилин. Покласти зелений горошок і прогрівати 5 хвилин. Посипати рубаною кінзою.
Подавати з рисом, відвареним у двох склянках підсоленого окропу.
|