Головна » Статті » Рецепти

Баклажани з сиром і помідорами
Баклажани за цим рецептом можна готувати як вегетаріанське блюдо, а можна замість сиру (чи разом з ним) використовувати м'ясний фарш. Смачно, незвично і досить ситно.

Інгредієнти: два баклажана, 4-5 помідорів, 150-200 грам сиру (бажано солонуватого на смак), сіль, часник і базилік - все за смаком. Базилік можна використовувати свіжий або сушений.

Баклажани ріжемо «гармошкою» - гострим ножем ріжемо кружечками, але до кінця не прорізаємо, щоб вони один від іншого повністю не відокремлювалися.
Розрізи посипаємо сіллю, залишаємо хвилин на п'ять. Потім промиваємо під проточною водою, знову солимо (трохи), змащуємо товченим часником і подрібненим базиліком. Прослаиваем розрізи кружечками помідорів і тонкими скибочками сиру. Причому, сир можна покласти між помідорами або зробити навпаки - дві скибочки сиру і між ними гурток помідора.
Начинений баклажан загортаємо у фольгу, кладемо на деко, наливаємо трохи води і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо сорок хвилин. Потім знімаємо фольгу і запікаємо ще хвилин десять. Подавати можна як гарячим, так і холодним.
Просмотров: 611
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 2 | Теги: баклажани, сиру

Рекомендовані рецепти:

Вишневий пиріг з листкового тіста
Пиріг з куркою, рікотою та шпинатом
Котлети з яловичини з сиром і кунжутом
Фініковий кекс
Ватрушка "Ласун"
Сирні конвертики
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: