Легкий і смачний салат з морепродуктів, правда за вартістю не найдешевший, але зате гарний і по-святковому ошатний!
Складові для приготування такого салату: близько 500-700 грамів кальмарів, одна банка консервованої кукурудзи, чверть кілограма креветок, п'ять курячих яєць, 200 грамів солоної червоної риби, кілька листя пекінської капусти, червона ікра та зелень, а крім цього одна столова ложка оливкової олії, одна чайна ложка гірчиці, сік половини лимона і п'ять столових ложок майонезу для заправки салату.
Попередньо очищені кальмари і креветки потрібно відварити в киплячій солоній воді до готовності (варити ці морепродукти слід протягом буквально декількох хвилин). Яйця необхідно відварити круто. Потім всі інгредієнти, за винятком креветок порізати тоненькою соломкою. У салатнику змішати нарізані кальмари, червону рибу, яйця, капусту, а також креветки і кукурудзу, після чого заправити салат сумішшю з майонезу, гірчиці, оливкової олії і лимонного соку і перемішати. Зверху викласти червону ікру і готовий салат прикрасити зеленню.