Головна » Статті » Рецепти |
Хачапурі
Хачапурі - страви грузинської кухні, що являє собою коржик з сиром. Назва походить від слів "хліб" (пурі) і "сир" (хачо). Буває безлічі видів. Аджарские хачапурі печуть у формі човники і заливають яйцем. Імеретинські хачапурі - круглі. Менгрелские теж круглі, але зверху покриті сиром (сулугуні). У Вірменії випікають хачапурі листкові у формі конверта або трикутника. Інгредієнти для тіста: борошно 300 г мацоні 1 склянку яйця 2 шт. сіль на кінчику ножа для начинки: сир чанах 350 г бринза 150 г яйця 1 шт. вершкове масло 50 г Спосіб приготування: Бринзу (якщо дуже солона) вимочити в молоке. весь сир натерти на терці. Вбити яйце. Влити розтоплене вершкове масло і перемішати. Скачати з начинки кульки і поставити в холодильник на той час, поки ми будемо займатися тестом. Для приготування тіста викладіть борошно в миску. Додайте мацоні. Збийте яйця. Покладіть сіль і замісіть тісто. Тісто досить довго місіть, поки воно не буде відходити від рук, але при цьому залишиться еластичним. Розділіть тісто на три частини. Кожну частину розкачайте в коло. Викладіть начинку таким чином, щоб до країв залишалося вільне місце. Защипайте краю, збираючи тісто по колу. Потім коржик переверніть і розкачайте в тонкий пласт. Розігрійте олію в сковороді. Покладіть коржик швом вниз, смажте близько 5 хвилин з одного боку під кришкою. Потім переверніть і обсмажуйте 5 хвилин вже без кришки. Гаряче хачапурі зніміть із сковороди, змастіть розтопленим вершковим маслом і подайте до столу. Приємного апетиту! | |
Просмотров: 865 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |