Головна » Статті » Рецепти

Хачапурі
Хачапурі - страви грузинської кухні, що являє собою коржик з сиром. Назва походить від слів "хліб" (пурі) і "сир" (хачо). Буває безлічі видів. Аджарские хачапурі печуть у формі човники і заливають яйцем. Імеретинські хачапурі - круглі. Менгрелские теж круглі, але зверху покриті сиром (сулугуні). У Вірменії випікають хачапурі листкові у формі конверта або трикутника.
Інгредієнти для тіста:
борошно 300 г
мацоні 1 склянку
яйця 2 шт.
сіль на кінчику ножа
для начинки:
сир чанах 350 г
бринза 150 г
яйця 1 шт.
вершкове масло 50 г
Спосіб приготування:
Бринзу (якщо дуже солона) вимочити в молоке. весь сир натерти на терці.
Вбити яйце.
Влити розтоплене вершкове масло і перемішати.
Скачати з начинки кульки і поставити в холодильник на той час, поки ми будемо займатися тестом.
Для приготування тіста викладіть борошно в миску. Додайте мацоні.
Збийте яйця.
Покладіть сіль і замісіть тісто.
Тісто досить довго місіть, поки воно не буде відходити від рук, але при цьому залишиться еластичним.
Розділіть тісто на три частини. Кожну частину розкачайте в коло.
Викладіть начинку таким чином, щоб до країв залишалося вільне місце.
Защипайте краю, збираючи тісто по колу.
Потім коржик переверніть і розкачайте в тонкий пласт.
Розігрійте олію в сковороді. Покладіть коржик швом вниз, смажте близько 5 хвилин з одного боку під кришкою.
Потім переверніть і обсмажуйте 5 хвилин вже без кришки.
Гаряче хачапурі зніміть із сковороди, змастіть розтопленим вершковим маслом і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Просмотров: 794
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, хачапурі

Рекомендовані рецепти:

Французькі булочки
Запіканка з гарбуза і сиру
Коктейль з морепродуктів в салатних листках
Угорські булочки з сиром
Баклажани по-італійськи
Холодець з курки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: