Головна » Статті » Рецепти

Пиріжки з кропивою і рисом
Інгредієнти для тіста:
* борошно пшеничне - 2,5 склянки;
* сухі дріжджі - 6 г;
* яйце - 1 шт;
* молоко - 1 склянка;
* цукровий пісок - 1 столова ложка;
* сіль - 1/2 чайної ложки;
для начинки:
* кропива - 100 г;
* цибуля ріпчаста - 2 головки;
* варений рис - 5 столових ложки;
* вершкове масло - 80 г.
для смаження:
* рослинна олія - 200-300 мл (залежить від діаметра вашій сковороди).
Тісто
Замісити дріжджове тісто безопарним способом.
В каструлю налити тепле молоко і розчинити дріжджі. Додати сіль, цукор, яйця. Перемішати всі інгредієнти в молоці. Потім насипати просіяне борошно і замісити протягом 5-8 хвилин, щоб вийшла однорідна, без грудок, не дуже круте тісто.
Якщо вказаної кількості рідини буде недостатньо для замісу тіста (тісто вийшло крутим), слід додати трохи молока або води.
наприкінці замісу в тісто додати розтоплене вершкове масло і обім ’ яти його руками. Накрити каструлю рушником і поставити в тепле місце для бродіння.
Через 1,5-2 години після замісу, коли тісто сильно підніметься, треба його обім ’ яти (опустити). Після цього бродіння відновлюється з новою силою, і через 40-50 хвилин треба буде знову обім ’ яти тісто.
Начинка
Рис зварити в підсоленій воді майже до готовності.
Кропиву залити окропом на 3-4 хвилини. Потім промити проточною водою і обсушити в центрифузі для сушіння зелені. Листя і верхівки кропиви нарізати, а гілочки викинути.
Цибулю обчистити, дрібно нарізати кубиками і обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору.
Змішати рис, обсмажену цибулю і кропиву. Посолити і перемішати. Начинка готова.
Тісто розділити на круглі кульки по 30-40 г, накрити харчовою плівкою і дати піднятися.
Далі кожен грудочку тесту руками розпластати в коло. У центр покласти по 1 столовій ложці начинки, защипати краю і поставити на растойку. Таким чином зліпити всі пиріжки.
У розігріту сковороду налити рослинна олія товщиною 0,5 см. На середньому вогні обсмажити пиріжки з двох сторін до підсмаженої скоринки.
Перед тим як опускати сирої пиріжок з кропивою в масло, треба покласти його між долонь і сплющив так, щоб його товщина стала менше 1 см.
Такий пиріжок добре прожариться і тісто буде сирим. На моїй сковороді діаметром 24 см за один раз обжаривалось 3 пиріжка.
Просмотров: 715
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, пиріжки

Рекомендовані рецепти:

Ватрушка "Ласун"
Тефтелі з яблуками
Імбирне печиво "Як з Икеи"
Пудинг з фініками
М'ясний террін з помідорами і сиром
Рулет з мовою і сиром
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: