Головна » Статті » Рецепти |
Пиріжки з кропивою і рисом
Інгредієнти для тіста: * борошно пшеничне - 2,5 склянки; * сухі дріжджі - 6 г; * яйце - 1 шт; * молоко - 1 склянка; * цукровий пісок - 1 столова ложка; * сіль - 1/2 чайної ложки; для начинки: * кропива - 100 г; * цибуля ріпчаста - 2 головки; * варений рис - 5 столових ложки; * вершкове масло - 80 г. для смаження: * рослинна олія - 200-300 мл (залежить від діаметра вашій сковороди). Тісто Замісити дріжджове тісто безопарним способом. В каструлю налити тепле молоко і розчинити дріжджі. Додати сіль, цукор, яйця. Перемішати всі інгредієнти в молоці. Потім насипати просіяне борошно і замісити протягом 5-8 хвилин, щоб вийшла однорідна, без грудок, не дуже круте тісто. Якщо вказаної кількості рідини буде недостатньо для замісу тіста (тісто вийшло крутим), слід додати трохи молока або води. наприкінці замісу в тісто додати розтоплене вершкове масло і обім ’ яти його руками. Накрити каструлю рушником і поставити в тепле місце для бродіння. Через 1,5-2 години після замісу, коли тісто сильно підніметься, треба його обім ’ яти (опустити). Після цього бродіння відновлюється з новою силою, і через 40-50 хвилин треба буде знову обім ’ яти тісто. Начинка Рис зварити в підсоленій воді майже до готовності. Кропиву залити окропом на 3-4 хвилини. Потім промити проточною водою і обсушити в центрифузі для сушіння зелені. Листя і верхівки кропиви нарізати, а гілочки викинути. Цибулю обчистити, дрібно нарізати кубиками і обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору. Змішати рис, обсмажену цибулю і кропиву. Посолити і перемішати. Начинка готова. Тісто розділити на круглі кульки по 30-40 г, накрити харчовою плівкою і дати піднятися. Далі кожен грудочку тесту руками розпластати в коло. У центр покласти по 1 столовій ложці начинки, защипати краю і поставити на растойку. Таким чином зліпити всі пиріжки. У розігріту сковороду налити рослинна олія товщиною 0,5 см. На середньому вогні обсмажити пиріжки з двох сторін до підсмаженої скоринки. Перед тим як опускати сирої пиріжок з кропивою в масло, треба покласти його між долонь і сплющив так, щоб його товщина стала менше 1 см. Такий пиріжок добре прожариться і тісто буде сирим. На моїй сковороді діаметром 24 см за один раз обжаривалось 3 пиріжка. | |
Просмотров: 1066 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |