Хіба може печиво з такою начинкою бути несмачним? Звичайно ж ні! Воно буде смачним, корисним, не занадто калорійним - загалом, довго перераховувати всі достоїнства, краще відразу взятися за справу, приготувати і продегустувати результат. Інгредієнти: 400 гр. вівсяних пластівців, 200 гр. вершкового масла (або маргарину), 250 гр. цукру, 300 гр. борошна, 3 ч. л. розпушувача, одне яйце, 100 гр. цукатів і родзинок, десять фініків, 200 мл молока. Якщо ні цукатів - замініть їх горішками.
Масло заздалегідь дістаємо з холодильника, залишаємо при кімнатній температурі розм'якнути. Змішуємо його з цукром і збиваємо міксером пишну масу. Додаємо яйце, збиваємо ще раз. Пластівці заливаємо молоком, залишаємо на десять хвилин. коли трохи набухнуть, вливаємо їх разом з молоком в яєчно-масляну суміш. Розмішуємо, додаємо борошно з розпушувачем, знову розмішуємо. Тепер кладемо промитий і обсушенный родзинки, цукати або горіхи, нарізані шматочками фініки. Тісто не повинно бути рідким. На застелений пергаментом деко викладаємо столовою ложкою або мокрими руками тісто, формуючи з нього невеликі коржики. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 12-15 хвилин. Приємного апетиту!