Для цього блюда з усіх видів макаронних виробів найкраще підходять пенне або макарони-пір'ячко. Відрізнити їх легко - це короткі рифлені трубочки, нарізані навскоси. Інгредієнти: 300 грам пасти пенне, 200 грам шинки, заморожені гриби (які є), одна цибулина, зубчик часнику, 150 грам сметани, сіль і мелений перець за смаком, пучок свіжого кропу, рослинне масло.
Пенне відварити згідно до інструкції на упаковці. Намагайтеся не переварити, інакше вони стануть дуже м'якими, втратять форму, ну і взагалі - переварені макарони ніяк не назвеш смачною їжею. Для соусу дрібно поріжте цибулю і часник. Розігрійте в сковороді або в сотейнику рослинне масло, обсмажте цибулю до прозорості, покладіть часник і через хвилинку висипайте гриби (їх треба розморозити і добре промити). Обсмажуйте п'ять хвилин, потім додайте нарізану шматочками шинку, посоліть і поперчіть. Обсмажуйте ще кілька хвилин, залийте сметаною і на повільному вогні тушкуйте до готовності грибів. Викладіть на сковорідку відварені макарони, прогрійте і розкладіть по тарілках. Посипте кропом. Приємного апетиту»