Головна » Статті » Рецепти

Житні млинці
Ви думаєте, що житні млинці на смак нагадують чорний хліб? Зовсім ні! Морозиво «maxi bon» пробували? То що з вафельками? Ось житні млинці точь-в-точь ці вафельки. З яскраво вираженим смаком, ароматом, прекрасно поєднуються з солодкими начинками, так і з солоними теж. Дуже рекомендую! Спробуйте!
СКЛАД:
Молоко - 1.5 - 2 склянки
Житнє борошно - 1 склянка
Яйце - 1 невелике
Розпушувач для тесту - 1 чайна ложка
Сіль - щіпка
Цукор - 1 столова ложка або за смаком (якщо плануєте подавати з солоними начинками, візьміть менше)
Рослинна олія - 2 столові ложки
ПРИГОТУВАННЯ:
житнє борошно Змішайте з розпушувачем, сіллю й цукром.
Поступово додайте склянку молока до однорідного тесту без грудок.
Додайте яйце, рослинне масло і розмішайте до однорідності.
Додайте молоко до консистенції негустого тесту для млинців.
Дайте тісту постояти 20 - 30 хвилин і можна випікати.
Випікаються житні млинці при помірно - сильному нагріванні і на добре змазаної сковорідці.
Перевертайте тільки після того, як нижня сторона добре пропечеться.
Приємного вам апетиту!
Просмотров: 853
Категория: Рецепти |
| Теги: млинці, житні

Рекомендовані рецепти:

Гуляш з індички з кабачками
Макові тістечка
Салат "Цезар" (рецепт)
Рулет з меренги
Голландська масляна коврижка Boterkoek
Омлет-десерт з горіхами і курагою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: