Даний рецепт швидше всього являє собою не окрему страву, а швидше просто красивий, оригінальний і незвичайний спосіб подачі якогось особливо улюбленого салату, щоправда більшою мірою для фарширування яблук підходять саме зимові варіанти салатів або відповідні варіанти начинки - ось наприклад, відварна курка, креветки або ж овочі. У будь-якому випадку страва виходить дуже ошатним і красивим - як раз для святкового столу!
Необхідні для приготування складові: три яблука (бажано вибрати плоди червоного кольору і досить великі), два яйця, 150 грамів шинки, половина банки консервованого зеленого горошку, зелений цибулька, майонез, сік з половинки лимона, сіль і чорний перець.
Яблука спочатку слід ретельно вимити і витерти насухо, а потім розрізати навпіл і вийняти з них ложечкою серцевиною з насінням і м'якоть таким чином, щоб вийшли своєрідні яблучні чашечки, після чого збризнути їх усередині лимонним соком, щоб м'якоть не потемніла. Всю вийняту з яблук м'якоть нарізати невеликими кубиками, так само порізати зварені круто яйця, а також шинку і змішати все це. Додати туди ж зелений горошок, заправити майонезом і посипати перцем і сіллю за смаком. Вийшла салатною сумішшю наповнити половинки яблук і зверху щедро посипати подрібненим зеленим луком.