Для кексів можна використовувати готову сирну масу з родзинками або курагою, або взяти сирок пастоподібної консистенції (щоб не було крупинок) і змішати з розпареними сухофруктами.
Інгредієнти: два яйця, 250 грам сирної маси з сухофруктами, 200 грам маргарину, склянка цукру, дві склянки борошна, половина чайної ложки соди.
треба Маргарин розтопити і дати йому охолонути до кімнатної температури. Яйця з цукром збити в пишну піну, додати сирну масу, влити розтоплений маргарин і додати борошно з содою. Все добре перемішати. Формочки для кексів змастити маслом, заповнити тестом наполовину і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаються кекси 20-25 хвилин. Готовність обов'язково перевіряйте зубочисткою - вона повинна виходити сухою, без прилиплих крихт. кекси Остудити на решітці і посипати цукровою пудрою. Якщо не вдалося знайти сир потрібної консистенції, то можна взяти будь і пропустити його через м'ясорубку два - три рази або протерти через друшляк, сито. У сухий сир додати сметану (приблизно столову ложку) до потрібної консистенції.
|