Рецепт дивно смачною і зовсім нескладної в приготуванні річної закуски з цікавим і досить оригінальним поєднанням інгредієнтів - баклажанів і волоських горіхів. Блюдо дуже сподобається всім, хто небайдужий до такого овочу, як баклажани! Для приготування такої незвичайної закуски вам будуть потрібні наступні продукти: три баклажана середніх розмірів, половина склянки очищених волоських горіхів, два-три зубчики часничку, пучок петрушки (кінзи), а крім цього сіль і рослинне масло.
Вимиті і витерті насухо баклажани слід порізати на тонкі поздовжні скибочки, після чого щедро посипати їх сіллю і дати постояти протягом півгодини. Потім скибочки баклажанів потрібно промити водою, підсушити паперовими рушниками і обсмажити на розігрітому рослинному маслі з обох сторін. Викласти смажені баклажани на серветку, щоб з них стік зайвий жир. Подрібнити і змішати за допомогою блендера волоські горіхи з очищеним часником і дрібно нарубаною зеленню петрушки (кінзи), після чого викладати невелика кількість такої начинки на обсмажені баклажани і згорнути рулетиками.