Головна » Статті » Рецепти |
Гулаб-джамун
Гулаб джамун (джам пал), популярна індійська солодкість, являє собою смажені молочні кульки в солодкому сиропі, приправлений кардамоном і рожевою водою або шафраном. Родом гулаб джамун, можливо, східній Індії (Орісса і Бенгалія). Склад: - 2,4 л води - 2 кг цукру - 1 ст.л. рожевої води або кілька крапель рожевої есенції - 375 г сухого молока - 100 гр пшеничного борошна - 2 ч. л. соди - 1 ч.л.молотых насіння кардамону - 50 мл вершкового масла (розтопленого) - 250 мл незбираного молока - олія для обсмажування Приготування: 1. У мисці змішати сухе молоко, борошно, соду і мелений кардамон. 2. На слабкому вогні підігріваємо молоко, а тим часом 3. Втручається масло ( розтоплене) в суху суміш (1) 4. Повільно вливаємо молоко в отриману суміш й вимішуємо, поки не вийде щільне еластичне тісто. 5. Робимо з тіста 20-25 кульок діаметром 2,5 см 6. Ставимо варитися сироп: кип'ятимо цукор і воду 5 хвилин 7. Одночасно смажимо кульки в маслі 8. Обсмаживши кульки, відкидаємо їх на сито ( для того, щоб стікали надлишки масла) 9. Потім Опускаємо кульки в сироп, де вони повинні "відпочивати" і просочуватися від 30 хвилин до 2 днів. тобто їх можна покласти із сиропом в тару з кришкою і діставати по мірі з'їдання | |
Просмотров: 964 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |