Головна » Статті » Рецепти

Гулаб-джамун
Гулаб джамун (джам пал), популярна індійська солодкість, являє собою смажені молочні кульки в солодкому сиропі, приправлений кардамоном і рожевою водою або шафраном. Родом гулаб джамун, можливо, східній Індії (Орісса і Бенгалія).
Склад:
- 2,4 л води
- 2 кг цукру
- 1 ст.л. рожевої води або кілька крапель рожевої есенції
- 375 г сухого молока
- 100 гр пшеничного борошна
- 2 ч. л. соди
- 1 ч.л.молотых насіння кардамону
- 50 мл вершкового масла (розтопленого)
- 250 мл незбираного молока
- олія для обсмажування
Приготування:
1. У мисці змішати сухе молоко, борошно, соду і мелений кардамон.
2. На слабкому вогні підігріваємо молоко, а тим часом
3. Втручається масло ( розтоплене) в суху суміш (1)
4. Повільно вливаємо молоко в отриману суміш й вимішуємо, поки не вийде щільне еластичне тісто.
5. Робимо з тіста 20-25 кульок діаметром 2,5 см
6. Ставимо варитися сироп: кип'ятимо цукор і воду 5 хвилин
7. Одночасно смажимо кульки в маслі
8. Обсмаживши кульки, відкидаємо їх на сито ( для того, щоб стікали надлишки масла)
9. Потім Опускаємо кульки в сироп, де вони повинні "відпочивати" і просочуватися від 30 хвилин до 2 днів.
тобто їх можна покласти із сиропом в тару з кришкою і діставати по мірі з'їдання
Просмотров: 885
Категория: Рецепти |
| Теги: молоко, кульки

Рекомендовані рецепти:

М'ясний террін з помідорами і сиром
Горіхово-кавовий пиріг
Лазанья з м'ясом і шпинатом
Омлет-десерт з горіхами і курагою
Повітряні сирники
Канадський медовий торт
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: