Для того, щоб зробити такий салатик вам знадобляться такі продукти: один авокадо, по одній штуці маринованого солодкого перцю - жовтий і червоний, 150 грамів кальмарів (підійдуть як свіжоморожені, так і консервовані кальмари), кілька листочків салату, одна столова ложка фісташок; для заправки - чотири столові ложки оливкової олії, одна чайна ложка меду, дві столові ложки лимонного соку, трохи натертого імбиру, одна чайна ложка зернистої гірчиці, перець, сіль.
Морожені кальмари слід відварити в киплячій воді протягом кількох хвилин (консервовані кальмари варити не потрібно), після чого промити, почистити і порізати у вигляді соломки. Авокадо потрібно розрізати навпіл, очистити від шкірки і звільнити від кісточки, а потім нарізати кубиками. Маринований перець порізати соломкою. Фісташки підсушити на сухій сковорідці. Для приготування заправки необхідно трохи збити оливкова масло з гірчицею, медом і соком лимона, додати до суміші перець і сіль, а також імбир і трохи маринаду з-під перцю. На блюдо викласти вимиті салатні листочки, трохи полити заправкою і викласти шматочки авокадо, нарізані перець і кальмари, після чого полити все заправкою і посипати фісташками.