Запечені яблука готуються дуже просто, печуться швидко. І краще всього підходить кислі сорти, особливо семеринка. З не зеленого кольору яблук краще і не пробувати, якщо хочете отримає справді смачний десерт.Заранее включити духовку. Ємність, де будуть готуватися яблука, застелити фольгою або папером для випікання, а то начинка іноді намагається "втекти", щоб потім не відмивати саме дно сковороди або форми. Яблука вимити, розрізати кожен уздовж навпіл. З кожної половинки видалити насіннєві коробочки, всю яблучну поверхню посипати корицею. Утворену ямку акуратно наповнити на половину висоти медом і вкласти шматочок волоського горіха. Можна заздалегідь горіхи трохи подрібнити і тоді щільно набити яблуко, злегка втопивши" в меді. Яблучні половинки укласти у форму, на дно налити трохи кип'яченої води і трохи побризкати зверху на самі яблука, добившись їх зволоження. Ставимо в духовку, зазвичай достатньо 15 хвилин при 180С, і все готово!
|