Ця випічка є по своїй суті таким же звичайним манником, от тільки в нього для більшої оригінальності страви додається ще й сир, ну і відповідно трішки змінюються пропорції різних інгредієнтів, що використовуються, подібна запіканка завдяки цьому стає ще смачніше і також корисніше, адже сир це прекрасне джерело такого необхідного організму мікроелементи, як кальцій...
Список потрібних продуктів: один стакан манної крупи, дві склянки кефіру, 200 г м'якого сиру, 100 грамів маргарину, два курячих яйця, одну склянку пшеничного борошна вищого сорту, 15 грамів розпушувача для тіста, один склянки цукру-піску, а крім цього 200 грамів вершкового масла і одна банка згущеного молока для крему.
Приготування досить простий: манну крупу потрібно залити кефіром, після чого додати туди ж цукор-пісок і сир і добре перемішати суміш до однорідного стану, а потім залишити на деякий час (години на три). Окремо добре збити яйця і змішати борошно з розпушувачем, ну і після цього додати до основної маси спочатку збиті яйця, ну а потім борошно і знову ретельно розмішати. Тісто перелити в змазану форму і відправити запікатися в гарячу духовку приблизно на 30-40 хвилин. Готовий манник потрібно охолодити і розрізати на два пласти, після чого змастити кремом із збитої згущеного молока з м'яким маслом і дати випічці просочитися. Хоча взагалі-то можна обійтися і без цього, тоді вийде просто манно-сирний пиріг.
|