Головна » Статті » Рецепти

Вафлі вершкові
Вафлі виходять розсипчасті, хрусткі, від присутності крему не розмокають.
Інгредієнти:
* Яйця 6 штук
* цукор-пісок 2 столові ложки
* Масло вершкове 150 гр
* Вершки 30% 200 гр
* Борошно 1,5 склянки
Для крему:
* Вершкове масло 200 гр
* Згущене молоко 160 гр
1. Підготувати продукти
2. Відокремити білки від жовтків
3. До жовтків додати цукор
4. Жовтки збити з цукром до побіління, зникнення крупинок цукру та деякого загустіння
5. Додати тале вершкове масло і збити. Суміш загусне, як майонез.
6. Додати вершки і ще повзбивать.
7. Всипати борошно і на повільній швидкості міксера розмішати борошно.
8. В окремій мисці збити білки до стану, коли з переверненої миски зі збитими білками білки сповзати не будуть. Білки більше збивати не треба, щоб не перебити, а то вони перетворяться в водичку.
9. В тісто спочатку вмішати половину збитих білків. Міксером білки вмішувати не можна, тільки ложкою обережно перемішувати від країв до центру.
10. Коли перша половина білків втрутиться, додати решту білків і обережно інші білки з тестом перемішати.
11. Підготовлене тісто на 30 хвилин поставити в холодильник.
12. Підготувати на пинцете шматочок тканини і рослинна олія для змащення платформ вафельниці. Вафельницю розігріти. Вийняти тісто з холодильника.
13. Тісто виходить кілька густувато. Тісто викласти на нижню платформу вафельниці. В даному випадку було достатньо однієї наповненою столової ложки з верхом.
14. Випікаються вафлі протягом 1-2 хвилин. З моменту відкриття верхньої платформи згорнути вафлю слід протягом 1-2 секунд, а потім вона стає досить ламкої. Зручніше загортати в трубочку або ріжок в бавовняні рукавички.
15. Все повинно вийти близько 25-30 штук, в залежності від розміру вафель. Якщо тісто після випічки виходить мягковатое, то треба викласти на дерев'яну поверхню для просушки наприклад на ніч. За ніч вафлі підсохне і стануть такі, які повинні бути ніжні і хрусткі. Якщо вам треба швидше, то можна розкласти на деко і поставити в духовку при 100С при відчинених дверцятах духовки.
16. Для крему в домашньому варіанті слід тале вершкове масло збити кілька хвилин, потім по спочатку по 1 чайній ложці додавати згущене молоко, кожен раз збиваючи до стану, коли крем почне трохи блищати, тільки потім додати наступну порцію згущеного молока.
17. За допомогою корнетиків з наконечником наповнити вафельні трубочки кремом в такій кількості, яка буде відповідати вашим смаком.
Просмотров: 669
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, білки

Рекомендовані рецепти:

Соус "Бер-блан"
Сирні булочки бісквітні
Морквяно-апельсиновий пиріг
Полуниця у вершках
Спагетті з томатами і рибою
Манник
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: