Головна » Статті » Рецепти |
Французькі булочки
Інгредієнти: * Молоко - 400 мл * Яйце - 4 шт * Масло вершкове - 200 г * Дріжджі (сухі) - 20 г * Борошно - 1 кг * Цукор (для тесту - 6 ст.л., для сиропу - 400 г) * Ванілін - 1-2 пач. * Вода (для сиропу) - 400 мл * Олія рослинна - 70 г Повірте, рецепт здається складним, але абсолютно нескладний насправді! Достатньо дотримуватися схемою. Я робила вперше листкове дріжджове тісто, зазвичай роблю прісне тісто листкове тісто за такою схемою, що набагато складніше! Поставити опару: 200 мл молока, дріжджі і 3 ст. ложки цукру. Жовтки відокремити від білків. Жовтки розтерти з 3 ст л. цукру. Збити білки. Я збила їх звичайним віночком, додавши трохи соку лимона додати жовтки 200 мл молока, опару, збиті білки. Обережно перемішати. поступово Додати борошно, додаючи також поступово рослинна олія. Примітка: борошно не вся "піде" в тісто, повинна залишитися. Вона Вам потім буде потрібна для "присипки" робочого столу Вимісити тісто. Тісто має бути м'яким. Розділити тісто на 5 частин. Кожну частину розкачати в прямокутник завтовшки 1,5 см. хай вибачить мені автор, але з цього моменту я відійшла трохи від оригінального рецепта, так як забула дістати масло заздалегідь з холодильника, і воно було ще твердим. Практично, я почала робити так, як завжди роблю листкове тісто (прісне або дріжджове). Масло розділити на 5 частин. У центр прямокутника з тіста покласти шматочки масла (я його розрізала на тонкі пластинки) Верхній і нижній край загорнути, як показано на фото. Скласти правий край до центру, потім лівий край. Ці два кроки обов'язково повинні бути в такому порядку! Качалкою розкачати Тільки уздовж наш "конвертик" з тіста, товщиною в 1 см. Повторити кроки 9,10,11 без масла. Розкачати прямокутник товщиною 0,8 см. Після цього згорнути прямокутник у рулетик (як було написано в автора рецепту), а потім згорнути рулетик "равликом". Присипати трохи борошном, викласти на присипану борошном дерев'яну дошку, прикрити серветкою і поставити в холодильник на 1 годину Після цього діставати з однієї "равлик" з холодильника (решта залиште в холодильнику). Повторити "розкатку", наведену вище, 2 рази. Розкачати тісто коло товщиною 0,8-0,6 см, розділити на 12 частин і згорнути рогалики. Тут я хотіла показати, як добре видимі шари. Викласти рогалики на деко, покритий папером, і залишити підходити приблизно на 1,5 години. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 220-240°Ц приблизно 11-13 хвилин. Зробити з цукру і води сироп. Гарячі круасани змастити сиропом. У автора рецепту Світлани було написано, що круасани занурити в приготований сироп. З цієї кількості тесту виходять приблизно 40 круасанів. Можна зробити всю порцію, потім заморозити "сирі" круасани. Діставати за необхідності з вечора, виклавши відразу на деко, на ранок. Через 11-13 хвилин будуть готові і свіжі круасани, як у справжньому французькому кафе! Oxana_71 | |
Просмотров: 1171 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |