Головна » Статті » Рецепти

Французькі булочки
Інгредієнти:
* Молоко - 400 мл
* Яйце - 4 шт
* Масло вершкове - 200 г
* Дріжджі (сухі) - 20 г
* Борошно - 1 кг
* Цукор (для тесту - 6 ст.л., для сиропу - 400 г)
* Ванілін - 1-2 пач.
* Вода (для сиропу) - 400 мл
* Олія рослинна - 70 г
Повірте, рецепт здається складним, але абсолютно нескладний насправді! Достатньо дотримуватися схемою.
Я робила вперше листкове дріжджове тісто, зазвичай роблю прісне тісто листкове тісто за такою схемою, що набагато складніше!
Поставити опару: 200 мл молока, дріжджі і 3 ст. ложки цукру.
Жовтки відокремити від білків. Жовтки розтерти з 3 ст л. цукру.
Збити білки. Я збила їх звичайним віночком, додавши трохи соку лимона
додати жовтки 200 мл молока, опару, збиті білки. Обережно перемішати.
поступово Додати борошно, додаючи також поступово рослинна олія.
Примітка: борошно не вся "піде" в тісто, повинна залишитися. Вона Вам потім буде потрібна для "присипки" робочого столу
Вимісити тісто. Тісто має бути м'яким.
Розділити тісто на 5 частин.
Кожну частину розкачати в прямокутник завтовшки 1,5 см.
хай вибачить мені автор, але з цього моменту я відійшла трохи від оригінального рецепта, так як забула дістати масло заздалегідь з холодильника, і воно було ще твердим.
Практично, я почала робити так, як завжди роблю листкове тісто (прісне або дріжджове).
Масло розділити на 5 частин. У центр прямокутника з тіста покласти шматочки масла (я його розрізала на тонкі пластинки)
Верхній і нижній край загорнути, як показано на фото.
Скласти правий край до центру, потім лівий край. Ці два кроки обов'язково повинні бути в такому порядку!
Качалкою розкачати Тільки уздовж наш "конвертик" з тіста, товщиною в 1 см.
Повторити кроки 9,10,11 без масла. Розкачати прямокутник товщиною 0,8 см.
Після цього згорнути прямокутник у рулетик (як було написано в автора рецепту), а потім згорнути рулетик "равликом".
Присипати трохи борошном, викласти на присипану борошном дерев'яну дошку, прикрити серветкою і поставити в холодильник на 1 годину
Після цього діставати з однієї "равлик" з холодильника (решта залиште в холодильнику).
Повторити "розкатку", наведену вище, 2 рази.
Розкачати тісто коло товщиною 0,8-0,6 см, розділити на 12 частин і згорнути рогалики.
Тут я хотіла показати, як добре видимі шари.
Викласти рогалики на деко, покритий папером, і залишити підходити приблизно на 1,5 години.
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 220-240°Ц приблизно 11-13 хвилин.
Зробити з цукру і води сироп.
Гарячі круасани змастити сиропом.
У автора рецепту Світлани було написано, що круасани занурити в приготований сироп.
З цієї кількості тесту виходять приблизно 40 круасанів. Можна зробити всю порцію, потім заморозити "сирі" круасани. Діставати за необхідності з вечора, виклавши відразу на деко, на ранок.
Через 11-13 хвилин будуть готові і свіжі круасани, як у справжньому французькому кафе!
Oxana_71
Просмотров: 1100
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто

Рекомендовані рецепти:

Салат "Цезар" (рецепт)
«Рафаелло» з плавлених сирків
Великодні паски
Вівсяний хлібець
Манник
Цукерки "Вишневий мармелад"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: