З гарбуза можна приготувати також і солодку кашу, якою із задоволенням поласують діти, так і дорослим (а особливо любителям солодкого) вона цілком може припасти до смаку. Крім цього гарбуз і різноманітні страви з неї дуже корисні.
Необхідні продукти для того, щоб приготувати солодку гарбузову кашу: 300 грамів гарбуза, цедра з одного апельсина, три-чотири столові ложки цукру (також кількість цукру можна змінити, додавши, в залежності від смакових пристрастей, більше або менше), один пакетик ванільного цукру, невелика щіпка солі, молоко, одна-дві столові ложки манної крупи, вершкове масло.
Гарбуз необхідно натерти на крупній тертці і викласти в каструлю, після чого додати до неї цукровий пісок і ванільний цукор, а також щіпку солі і натерту на дрібній тертці апельсинову цедру. В залежності від того, наскільки гарбуз суха, слід додати невелику кількість води і варити гарбуз помішуючи на повільному вогні кілька хвилин - до тих пір. поки гарбуз не розм'якшиться. Потім кашу залити молоком так, щоб вона злегка покрила масу, всипати манку і перемішати, а після довести кашу до кипіння і прибрати з вогню. Також при бажанні можна поставити гарбузову кашу ще хвилин на 5 в духовку - в цьому випадку зверху вона покриється рум'яною скоринкою. Подавати кашу гарячою з вершковим маслом.
|