Головна » Статті » Рецепти

Домашній сир швидкого приготування (рецепт)
Хочу поділитися з вами одним дивно простим рецептом приготування сиру. Беремо літр сирого не кип'яченого молока і один літр кефіру магазинного. Можна кефіру не літр, а взяти трохи менше, близько пів літра. Молоко в каструлю вливаємо і на слабкому вогні гріємо, не кип'ятимо. Як тільки молоко достатньо нагріється, вливаємо весь наявний кефір. Треба безперервно помішувати ложкою кефір в молоці, вогонь залишаємо мінімальний. Через одну - дві хвилини молоко почне згортатися в каструлі будуть з'являтися великі пластівці, плаваючі в сироватці.

В принципі сир вже практично готовий, вимикаємо вогонь і даємо повністю охолонути вмісту в каструлі. Як тільки сир в сироватці охолоне - перелити вміст каструлі в іншу каструлю через дрібне сито. В сито залишається дуже смачний сирок, а в каструлі під сито залишається сироватка. З неї можна готувати окрошку або готувати тісто для тонких млинчиків.
Зберігати такий сирок треба в холодильнику.

Приємного!
Просмотров: 592
Категория: Рецепти |
| Теги: сир, каструлі

Рекомендовані рецепти:

Салат з червоною рибою і овочами (рецепт)
Коржики на кефірі "від бабусі"
Samosa - індійські пиріжки
Смажене морозиво
Мексиканське горіхове печиво
Готуємо чапаті
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: