Хочу поділитися з вами одним дивно простим рецептом приготування сиру. Беремо літр сирого не кип'яченого молока і один літр кефіру магазинного. Можна кефіру не літр, а взяти трохи менше, близько пів літра. Молоко в каструлю вливаємо і на слабкому вогні гріємо, не кип'ятимо. Як тільки молоко достатньо нагріється, вливаємо весь наявний кефір. Треба безперервно помішувати ложкою кефір в молоці, вогонь залишаємо мінімальний. Через одну - дві хвилини молоко почне згортатися в каструлі будуть з'являтися великі пластівці, плаваючі в сироватці.
В принципі сир вже практично готовий, вимикаємо вогонь і даємо повністю охолонути вмісту в каструлі. Як тільки сир в сироватці охолоне - перелити вміст каструлі в іншу каструлю через дрібне сито. В сито залишається дуже смачний сирок, а в каструлі під сито залишається сироватка. З неї можна готувати окрошку або готувати тісто для тонких млинчиків. Зберігати такий сирок треба в холодильнику.