Ніжне пате з індички з ароматними приправами і дивно корисними і смачними ягодами чорної смородини залите чудовим смородиновим конфітюром - оригінальна страва з незвичайним і пікантним смаком! Таке цікаве блюдо підійде як для повсякденного меню, так і для святкового застілля.
Необхідні продукти: для паштету - 300 грамів філе індички, половина кілограма печінки індички, одна ріпчаста цибулина (велика), три яйця, 100 грамів 10-процентних вершків, одна столова ложка натурального меду (бажано липового), чотири столові ложки панірувальних сухарів, дві столові ложки манної крупи, дві столові ложки вершкового масла, пів чайної ложечки меленого мускатного горіха, сіль і перець, оливкова олія; для желе - 150 г мороженої смородини, 100 грамів конфітюру з чорної смородини, 50 мл мартіні б'янко (можна замінити білим вином), 400 мл води, 10 г желатину.
Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і обсмажити в рослинній олії до золотистого відтінку. М'ясо та печінку вимити і порізати, а після подрібнити за допомогою блендера разом з підготовленим цибулею. Додати до маси збиті яйця, мускатний горіх і розтоплений мед, змішаний з вершками. Манку і сухарі обсмажити на вершковому маслі і додати в паштет, все це посолити і поперчити і ретельно розмішати. Підготовлену паштетную масу викласти у змащені формочки, форми поставити в нагріту духовку, а на нижній рівень викласти деко з деякою кількістю води і готувати при середній температурі близько години. Желатин замочити у воді і залишити хвилин на 10. Смородину розморозити. Конфітюр і мартіні в невеликому сотейнику змішати, підігріти і додати замочений желатин, після чого трошки проварити, не доводячи до кипіння. Ягоди смородини викласти на запечений паштет і залити трохи остившім конфітюром, після чого форми з остившім пате відправити на ніч у холодильник.
|