Багато хто з нас дуже люблять переглядаючи телепередачі або кінофільми що-небудь пожувати, причому не всім подобається звичка вживати в таких випадках попкорн, яка прийшла до нас із західних країн. Саме для таких любителів і підійде більш звичний і привабливий для подібної мети продукт - арахісові горішки, які можна зробити ще краще і привабливіше, приготувавши їх у цукровій або шоколадної глазурі. До речі, подібне ласощі також може сподобається і дітям, так як виходить дуже смачним, ну а готувати такі горішки простіше простого! Арахіс в цукрі Вам необхідно буде взяти склянку арахисовых горішків, половину склянки цукрового піску і 50 мілілітрів води. Спочатку арахіс слід обсмажити в сковороді на маленькому вогні, причому шкірку знімати з них не потрібно. У воду додати цукор, добре розмішати і влити цю суміш на сковорідку до горіхів. Помішуючи час від часу продовжувати готувати арахіс поки вода не випарується і горішки не покриються кристалами цукру.
Арахіс в шоколаді Для приготування горіхів в шоколадній глазурі потрібні будуть такі продукти: пів пачки вершкового масла, дві столові ложки вершків, 100 грамів цукру і дві ложки какао або ж пів плитки шоколаду, а також самі горішки. В невеликій каструльці потрібно з'єднати всі інгредієнти для глазурі і розтопити на водяній бані, після чого занурити в шоколадній глазурі обсмажений арахіс і дати їм обсохнути.