Головна » Статті » Рецепти

"Веселі" мафіни
Веселі - тому що з глінтвейном (Gluehwein),ще їх можна назвати різдвяними, адже гарячий Gluehwein, апельсини і шоколад - це аромати різдвяного базару.
Кількість порцій: 24
Інгредієнти:
* Яйце (тісто - 3 шт.+ 1 білок, начинка - 1 жовток) - 4 шт
* Сир (або сирна маса) - 100 г
* апельсиновий Лікер - 1 ст. л.
* Цукор (тісто - 170 гр, начинка - 1 ст.л.)
* Крохмаль (тісто - 50 гр, начинка - 2 ч.л.)
Шоколад - 50 г
* Мигдаль (мелений) - 100 г
* Борошно - 150 г
* Какао-порошок - 2 ст. л.
* Розпушувач тесту - 2 ч. л.
* Сода (негашене) - 1 ч. л.
* Сіль (щіпка)
* Вино ароматне (глінтвейн, холодне) - 150 мл
* Олія (рафінована) - 1 ст. л.
* Цукрова пудра (для прикраси)
Рецепт
1 яйце розділити на білок і желток.Сначала зробимо начинку: сир, 1 жовток, 1 ст.л. цукру, 2 ч.л. крохмалю і лікер (апельсинового у мене не виявилося, взяла инжирный) - всі змішаємо до однорідної маси.
Далі робимо тісто:шоколад натерти на терці (будь-який темний - чим більший відсоток какао, тим краще)
Додаємо до шоколаду всі сухі компоненти: цукор, крохмаль, мигдаль, борошно, какао, сіль, розпушувач і соду (це не помилка, содового присмаку не буде!). Перемішали.
Далі додаємо всі "мокрі" продукти: 3 яйця + 1 білок, олію та холодне вино.Все ретельно змішали до однорідного, досить рідкого тесту.
Включаємо духовку на 180*С.
У форми для мафінів краще вкласти "манжети", якщо їх немає - дуже добре змастити формочки маслом і присипати борошном (в тесті практично немає масла, тому воно прилипає до форми).
Наливаємо в формочки по 1 ст.л. тесту,кладемо по 1/2 ч.л. сирною начинкии зверху наливаємо ще 1-1,5 ст.л. тесту, закриваючи начинку.
По мені, начинки можна б і більше, тобто зробити подвійну порцію і викладати 1 ч.л. - в готовому маффине вона нагадує щільний пудинг.
Випікаємо перші 5 хвилин при 180*С, потім температуру зменшуємо до 160*С і печемо 20 хвилин.
Готові кексики посипаємо цукровою пудрою.
Щасливого Різдва!
Hyazinthe
Просмотров: 844
Категория: Рецепти |
| Теги: тесту, Всі

Рекомендовані рецепти:

Картопля з овочами, запечений у вершках
М'ясна запіканка з яйцем
Тарт з шоколадним мусом
Булочки "Кишеньки"
Готуємо бісквітне тісто
Горіхово-яблучний кекс
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: