Головна » Статті » Рецепти |
"Веселі" мафіни
Веселі - тому що з глінтвейном (Gluehwein),ще їх можна назвати різдвяними, адже гарячий Gluehwein, апельсини і шоколад - це аромати різдвяного базару. Кількість порцій: 24 Інгредієнти: * Яйце (тісто - 3 шт.+ 1 білок, начинка - 1 жовток) - 4 шт * Сир (або сирна маса) - 100 г * апельсиновий Лікер - 1 ст. л. * Цукор (тісто - 170 гр, начинка - 1 ст.л.) * Крохмаль (тісто - 50 гр, начинка - 2 ч.л.) Шоколад - 50 г * Мигдаль (мелений) - 100 г * Борошно - 150 г * Какао-порошок - 2 ст. л. * Розпушувач тесту - 2 ч. л. * Сода (негашене) - 1 ч. л. * Сіль (щіпка) * Вино ароматне (глінтвейн, холодне) - 150 мл * Олія (рафінована) - 1 ст. л. * Цукрова пудра (для прикраси) Рецепт 1 яйце розділити на білок і желток.Сначала зробимо начинку: сир, 1 жовток, 1 ст.л. цукру, 2 ч.л. крохмалю і лікер (апельсинового у мене не виявилося, взяла инжирный) - всі змішаємо до однорідної маси. Далі робимо тісто:шоколад натерти на терці (будь-який темний - чим більший відсоток какао, тим краще) Додаємо до шоколаду всі сухі компоненти: цукор, крохмаль, мигдаль, борошно, какао, сіль, розпушувач і соду (це не помилка, содового присмаку не буде!). Перемішали. Далі додаємо всі "мокрі" продукти: 3 яйця + 1 білок, олію та холодне вино.Все ретельно змішали до однорідного, досить рідкого тесту. Включаємо духовку на 180*С. У форми для мафінів краще вкласти "манжети", якщо їх немає - дуже добре змастити формочки маслом і присипати борошном (в тесті практично немає масла, тому воно прилипає до форми). Наливаємо в формочки по 1 ст.л. тесту,кладемо по 1/2 ч.л. сирною начинкии зверху наливаємо ще 1-1,5 ст.л. тесту, закриваючи начинку. По мені, начинки можна б і більше, тобто зробити подвійну порцію і викладати 1 ч.л. - в готовому маффине вона нагадує щільний пудинг. Випікаємо перші 5 хвилин при 180*С, потім температуру зменшуємо до 160*С і печемо 20 хвилин. Готові кексики посипаємо цукровою пудрою. Щасливого Різдва! Hyazinthe | |
Просмотров: 922 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |