Обсмажені скибочки яблук стануть відмінним гарніром до м'яса, замінюючи картоплю. Це може бути актуально для тих, хто хоче схуднути і виключає з раціону всі борошнисті і крохмалевмісні блюда.Особенно добре підійдуть кислі сорти яблук для такого гарніру - сорти семеринка або антонівка. У будь-якому випадку, треба купувати яблука зеленого кольору, тверді на дотик, налиті соком. Необхідні продукти: 4 великих яблука, 1 лимон, 3 столові ложки рафінованої соняшникової або оливкової олії, сухі прянощі - базилік, петрушка, чебрець, 3 гвоздички, щіпка кориці. Процес приготування: Видати сік з лимона. Очистити яблучка від шкірки, розрізати навпіл, видалити насіннєві коробочки. Половинку кожну нарізати вздовж на 4 частини. Швидко полити все яблучні дольки лимоннным соком, щоб не темніли. Розігріти олію на сковороді разом з гвоздикою. Обсмажити на сильному вогні скибочки, перевертаючи і посипаючи сумішшю сухих прянощів обсмажену сторону. Викласти на тарілку і трохи присипати корицею.