Головна » Статті » Рецепти

Яблучний пиріг зі сметанною заливкою
Різновидів яблучних пирогів відомо досить багато. Іноді я роблю такий пиріг зі сметанною заливкою, особливо, якщо яблука досить тверді і кислые.Пирог відкритий.
Тісто пісочне, хоча смачно і з листковим.
Для пісочної основи: просіяти півтори склянки борошна, покласти в нього пів пачки (100гр) твердого вершкового масла. Всі разом посікти ножем в крихту. Додати сире яйце і швидко замісити тісто. При необхідності додати пару ложок холодної води.
Распластать тісто за формою, оформивши бортики. Насипати на дно столову ложку цукру і чайну - меленої кориці. Викласти начинку.
Потрібно 2 великих яблука. Можна і не чистити їх від шкірки. Розрізати навпіл, видалити насіннєві коробочки і кожну половинку нарізати поперек тонкими скибочками, розкласти красиво по колу, знову засипати цукром з корицею і залити половиною склянки сметани, збитої з 2-ма столовими ложками цукру.
Випікати в нагрітій духовці поки яблука не стануть м'якими, а краєчки рум'яними.
Просмотров: 698
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, яблука

Рекомендовані рецепти:

Бутерброди "Пікантні"
Паштет з курячої печінки з курагою і фісташками
Гостра закуска з авокадо (рецепт)
Хрустка випічка
Лимонно-кокосовий пиріг
Полуничний пиріг
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: