Прекрасний рецепт домашнього печива, яке дивно просте за технологією приготування, а також за своїм складом, але разом з цим виходить дуже ошатним і красивим із увазі також і чудовий на смак - ідеальний варіант випічки до чаю!
Необхідні складові для приготування печива "Серпантин": 400 г борошна, 200 грамів цукрового піску, одна пачка (200-грамова) вершкового масла, два курячих яйця, три чайних ложки ванільного цукру, одна чайна ложечка пекарського порошку і три столові ложки какао-порошку.
М'яке вершкове масло необхідно гарненько розтерти з цукровим піском до однорідного стану, вбити до суміші цукру і масла яйця і перемішати. Далі всипати туди ж борошно з пекарським порошком і замісити з отриманої маси тісто, яке потім розділити на дві половини. В одну частину тіста вмішати три столові ложки какао. Розкачати обидві половини тіста - білу та коричневу - в абсолютно однакового розміру квадрати і скласти їх одне на інше (світлий пласт тіста має бути нижнім). Згорнути все це щільним рулетом і відправити його на 10-15 хвилин в морозильну камеру. Після цього рулет з тіста порізати на тонкі шматочки (товщиною близько сантиметра) і викласти печиво вийшло на застелений папером для випічки деко. Випікати печиво приблизно 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
|