Головна » Статті » Рецепти |
Шоколадно-кавовий пиріг з чорносливом
Інгредієнти * Борошно (1 1/2 склянки) - 225 г * Масло вершкове (охолоджене) - 100 г * Какао-порошок (+ для посипання) - 3 ст. л. * коричневий Цукор - 4 ст. л. * Жовток яєчний (кімнатної температури) - 1 шт * Вершки (20%; 2 - 3 ст. л. + 185 мл (3/4 склянки) * Чорнослив (порізаний (приблизно 16 шт.) - 125 г * кавовий Лікер (підігрітий) - 2 1/2 ст. л. * темний Шоколад (порубану) - 200 г * Кава розчинна - 2 ч. л. * Вода (гаряча) - 1 ст. л. * Ванілін - 1 ч. л. * Яйце (кімнатної температури, злегка збите) - 2 шт Приготування В чашу кухонного комбайна покладіть борошно, олія, 2 ст. л. какао та 2 ст. л. цукру. Збийте до стану дрібної хлібної крихти. Додати жовток, і 2 ст. л. вершків. Знову збийте, поки тісто не почне злипатися. При необхідності додайте ще 1 ст. л. вершків. Потім викладіть тісто на робочу поверхню і руками вимісіть тісто. Сформуйте з нього диск, загорніть в плівку і поставте у холодильник на 45 хвилин. На робочій поверхні, яка була вкрита борошном, розкачайте тісто в диск товщиною 3 мм. Потім викладіть його у форму діаметром 23 см. Наколіть виделкою і знову поставте у холодильник на 15 хвилин. Какао-порошок Розігрійте духовку до 190 гр. На основу з тіста покладіть аркуш паперу для випічки, зверху насипте рис або квасоля. Поставте в духовку на 10 хвилин. Потім видаліть вантаж, папір і поверніть в духовку ще на 10 - 15 хвилин, випікайте до готовності. Зменшіть жар духовки до 180 гр. Тим часом залийте чорнослив підігрітим лікером і залиште на 10 хвилин. Я замість кавового лікеру використовую шоколадний з 1/2 ч. л. розчинної кави. У каструлі змішайте шоколад, 185 мл (3/4 склянки) вершків, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. какао, кава, воду і ванілін. Нагрівайте на слабкому вогні, помішуючи, поки все не розчиниться і добре не розміщується. Сильно нагріватися або кип'ятити не треба. Зніміть з вогню, залиште на 5 хвилин, щоб трохи охололо, а потім додайте трохи збиті яйця і добре перемішайте. Розподіліть чорнослив рівномірно по основі. Залийте шоколадним кремом. Випікайте в духовці ще хвилин 20, поки начинка не схопиться. Падавайте теплим або кімнатної температури, посипавши какао, з морозивом або збитими вершками. Автор: dolphy | |
Просмотров: 936 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |