Головна » Статті » Рецепти

Шоколадно-кавовий пиріг з чорносливом
Інгредієнти
* Борошно (1 1/2 склянки) - 225 г
* Масло вершкове (охолоджене) - 100 г
* Какао-порошок (+ для посипання) - 3 ст. л.
* коричневий Цукор - 4 ст. л.
* Жовток яєчний (кімнатної температури) - 1 шт
* Вершки (20%; 2 - 3 ст. л. + 185 мл (3/4 склянки)
* Чорнослив (порізаний (приблизно 16 шт.) - 125 г
* кавовий Лікер (підігрітий) - 2 1/2 ст. л.
* темний Шоколад (порубану) - 200 г
* Кава розчинна - 2 ч. л.
* Вода (гаряча) - 1 ст. л.
* Ванілін - 1 ч. л.
* Яйце (кімнатної температури, злегка збите) - 2 шт
Приготування
В чашу кухонного комбайна покладіть борошно, олія, 2 ст. л. какао та 2 ст. л. цукру.
Збийте до стану дрібної хлібної крихти.
Додати жовток, і 2 ст. л. вершків. Знову збийте, поки тісто не почне злипатися. При необхідності додайте ще 1 ст. л. вершків.
Потім викладіть тісто на робочу поверхню і руками вимісіть тісто. Сформуйте з нього диск, загорніть в плівку і поставте у холодильник на 45 хвилин.
На робочій поверхні, яка була вкрита борошном, розкачайте тісто в диск товщиною 3 мм. Потім викладіть його у форму діаметром 23 см. Наколіть виделкою і знову поставте у холодильник на 15 хвилин.
Какао-порошок Розігрійте духовку до 190 гр.
На основу з тіста покладіть аркуш паперу для випічки, зверху насипте рис або квасоля. Поставте в духовку на 10 хвилин.
Потім видаліть вантаж, папір і поверніть в духовку ще на 10 - 15 хвилин, випікайте до готовності.
Зменшіть жар духовки до 180 гр.
Тим часом залийте чорнослив підігрітим лікером і залиште на 10 хвилин.
Я замість кавового лікеру використовую шоколадний з 1/2 ч. л. розчинної кави.
У каструлі змішайте шоколад, 185 мл (3/4 склянки) вершків, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. какао, кава, воду і ванілін.
Нагрівайте на слабкому вогні, помішуючи, поки все не розчиниться і добре не розміщується. Сильно нагріватися або кип'ятити не треба.
Зніміть з вогню, залиште на 5 хвилин, щоб трохи охололо, а потім додайте трохи збиті яйця і добре перемішайте.
Розподіліть чорнослив рівномірно по основі.
Залийте шоколадним кремом.
Випікайте в духовці ще хвилин 20, поки начинка не схопиться.
Падавайте теплим або кімнатної температури, посипавши какао, з морозивом або збитими вершками.
Автор: dolphy
Просмотров: 936
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто

Рекомендовані рецепти:

Домашня ковбаса з кролика
Печиво "Диво острів"
Тарталетки з куркою і помідорами
Булочки по 3 копійки, вони ж "Столичні"
Стручкова квасоля з фаршем
Апельсиновий пиріг з оливковою олією
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: