Яскраве, смачне і дуже корисне блюдо для сніданку. Готувати його краще у вихідний день - все ж авокадо такий продукт, який не всі люблять, і можливо що не всі домашні будуть у захваті. На цей випадок приготуйте якийсь чергову страву. Інгредієнти: одне стигле авокадо, три столові ложки лимонного соку, дві столові ложки рослинної олії, дві чайних ложки гірчиці із зернятками, сіль і чорний мелений перець за смаком, три невеликих помідора, один огірок або солодкий болгарський перець, будь хліб або батон.
Стиглість авокадо визначити нескладно - якщо злегка натиснути на шкірку, то під нею повинна відчуватися масляниста м'якоть - тобто відчуття такі ж, як якщо ви натисніть на пачку вершкового масла. Вибирати потрібно плоди з пухирчатою шкіркою темного кольору (темно-фіолетового або темно-зеленого), якщо шкірка гладка, то ці плоди потребують кулінарної обробки, для салатів вони не підходять.
авокадо Очистіть від шкірки, розріжте навпіл, видаліть кісточку (можна розрізати навпіл, кісточку викинути, а вибрати м'якоть ложкою). Покладіть в блендер, влийте олію і лимонний сік, гірчицю, поперчіть і посоліть. Все як слід збийте до однорідної маси. Хліб наріжте скибочками, підсушіть в тостері або на грилі. Зверху викладіть пасту з авокадо, покладіть кружечки помідорів і огірків. Приємного апетиту!