У ягідному пирозі начинки повинно бути багато, і чим більше буде ягід, тим смачніше вийде пиріг. Із залишків листкового тіста можна зробити рогалики з цукром і корицею або горіхами.
Інгредієнти: упаковка листкового бездріжджового тіста (400 грам), чотири - п'ять склянок вишні без кісточки, три - чотири столові ложки крохмалю, неповний склянку цукру, дві столові ложки олії для змащування форми, трохи молока для змащування верху пирога, цукор для посипання
Тісто заздалегідь дістати з холодильника, коли розморозиться, розділити його на дві частини, одна повинна бути більше іншої. Одну частину розкачати. Викласти його в форму так, щоб бортики були закриті.
У просторій посуді змішати вишню з цукром і всипати крохмаль. Відразу ж перемішати, щоб крохмаль вбирав сік. Викласти начинку на тісто.
частину тіста розкачати і нарізати на смужки. Зробити на вишні решітку з тіста, защипывая по краях. Змастити верх пирога молоком і посипати цукром. Поставити пиріг в духовку і випікати 50-55 хвилин до підрум'янення верху. Коли охолоне - нарізати шматочками.
Якщо пиріг при розрізуванні розкришиться - нічого страшного, на смак це ніяк не вплине. Приємного апетиту!