Це овочевий супчик, але не вегетаріанський, оскільки він готується на курячому бульйоні. Більше того, щоб суп був ситніше, наприкінці приготування у нього потрібно додати варену курку.
Інгредієнти: півтора літра курячого бульйону, 300 грам консервованої білої квасолі, два стебла селери, одна цибулина, зубчик часнику, 500 грам гарбуза, 400 грам помідор у власному соку, сіль за смаком, рослинна олія.
Гарбуз очищаємо від грубої шкірки і волокнистої серединки, м'якоть нарізаємо кубиками. Цибулю і часник ріжемо дрібно, селеру нарізаємо шматочками приблизно по півсантиметра товщиною. У товстостінній каструлі розігріваємо дві столові ложки рослинної олії, кидаємо селера і обсмажуємо його дві хвилини. Потім додаємо цибулю і часник, смажимо ще хвилин п'ять, поки овочі не стануть м'якими. Кладемо шматочки гарбуза, подрібнені томати разом з соком, і тушкуємо на середньому вогні, поки рідина трохи не загусне. Вливаємо бульйон, за смаком додаємо сіль, варимо до м'якості гарбуза. Додаємо промиту квасолю, прогріваємо, даємо супу покипіти пару хвилин і знімаємо з вогню. Подаємо з хрусткими грінками і зеленню.
|