Хочу запропонувати рецепт приготування домашнього сиру з кропом. Відмінна закуска до вина білому і червоному. Такий сирок можна нарізати ножем на кубики, маринувати при бажанні або просто так подавати "сирної"тарілкою". Загалом далі з готовим сиром дійте на свій розсуд, ну а в свою чергу розповім як він готується. Нам знадобиться літр вже скисшего молока. Можна купити пакет магазинної кисляку, переливаємо кефір (кисле молоко) в каструлю і на повільному вогні прогріваємо. Як тільки кефір почне трохи булькати, вливаємо лимонний сік одну чайну ложечку, додаємо дрібку солі і трохи каррі.
В окремій ємності збиваємо три яєчка курячих з трьома столовими ложками сметани. У киплячий кефір дуже тонкою цівкою збиті яєчка вливаємо, постійно розмішуємо і додаємо головний інгредієнт - нарізаний дрібно пучок кропу. Як тільки ви побачите, що сироватка відокремилася і сир так само плаває в сироватці окремо, можна переливати вміст каструльки в сито (на марлю). Пов'язуємо на годину підвішуємо, потім з марлі виймаємо і в холодильник на добу відправляємо.