Рецепт зовсім нескладного за технологією приготування, а також не вимагає якогось особливого розмаїття продуктів, але дуже смачного і, разом з цим, незвичайного і цікавого страви.
Інгредієнти, які вам знадобляться: чотири досить великі ріпчасті цибулини (цибуля краще солодких сортів), три зубчики часнику, дві столові ложки оливкової олії, черствий батон (або багет), приблизно три шматочка бекону або корейки, 60-70 грамів сиру Пармезан (або ж будь-якого іншого твердого сиру), один пучок зелені петрушки, сіль і чорний перець.
Головки ріпчастої цибулі потрібно відварити прямо в шкірці до такого стану, коли їх можна буде легко проткнути виделкою. Потім цибулю слід вийняти з води і почекати поки він охолоне, після чого очистити, зрізати біля верхівки цибулин і гострим ножем вийняти серцевину. Стінки одержані цибулин-чашечок повинні бути за товщиною трохи менше одного сантиметра. Вийняті серединки цибулі потрібно подрібнити, також необхідно дрібно порізати бекон або корейку, зелень петрушки - порубати, часник подрібнити, твердий сир натерти, а черствий батон порізати невеликими кубиками (потрібна приблизно чашка кубиків з батона). Половину подрібненого лука разом з часником і беконом потрібно обсмажити на оливковій олії, а потім додати до них хлібні кубики. Обсмажені інгредієнти змішати із залишками цибулі, тертим сиром і петрушкою. Начинку потрібно посолити і поперчити за смаком, а після наповнити нею чашечки-цибулини. Цибулини викласти на деко, в який потрібно додати невелику кількість води і запікати в гарячій духовці близько 30-40 хвилин (начинка повинна придбати золотисто-коричневий відтінок). Подають такий фарширований лук гарячим або теплим.
|