Головна » Статті » Рецепти

Фарширований лук
Рецепт зовсім нескладного за технологією приготування, а також не вимагає якогось особливого розмаїття продуктів, але дуже смачного і, разом з цим, незвичайного і цікавого страви.

Інгредієнти, які вам знадобляться: чотири досить великі ріпчасті цибулини (цибуля краще солодких сортів), три зубчики часнику, дві столові ложки оливкової олії, черствий батон (або багет), приблизно три шматочка бекону або корейки, 60-70 грамів сиру Пармезан (або ж будь-якого іншого твердого сиру), один пучок зелені петрушки, сіль і чорний перець.

Головки ріпчастої цибулі потрібно відварити прямо в шкірці до такого стану, коли їх можна буде легко проткнути виделкою. Потім цибулю слід вийняти з води і почекати поки він охолоне, після чого очистити, зрізати біля верхівки цибулин і гострим ножем вийняти серцевину. Стінки одержані цибулин-чашечок повинні бути за товщиною трохи менше одного сантиметра.
Вийняті серединки цибулі потрібно подрібнити, також необхідно дрібно порізати бекон або корейку, зелень петрушки - порубати, часник подрібнити, твердий сир натерти, а черствий батон порізати невеликими кубиками (потрібна приблизно чашка кубиків з батона).
Половину подрібненого лука разом з часником і беконом потрібно обсмажити на оливковій олії, а потім додати до них хлібні кубики. Обсмажені інгредієнти змішати із залишками цибулі, тертим сиром і петрушкою. Начинку потрібно посолити і поперчити за смаком, а після наповнити нею чашечки-цибулини.
Цибулини викласти на деко, в який потрібно додати невелику кількість води і запікати в гарячій духовці близько 30-40 хвилин (начинка повинна придбати золотисто-коричневий відтінок).
Подають такий фарширований лук гарячим або теплим.
Просмотров: 686
Категория: Рецепти |
| Теги: цибуля, лук

Рекомендовані рецепти:

Пиріжки з кропивою і рисом
Десерт з яєчних білків (рецепт)
Морозиво з апельсиновим соком і цедрою і шоколадом
Салат "Салют"
Бутерброди з сирним салатом
Сирний пиріг з мандаринами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: