Такі оригінальні цукерки домашнього приготування - "Білі трюфелі" будуть дуже навіть доречні в якості частування на домашньому святі для гостей, завдяки своєму дуже ошатному і святкового зовнішнім виглядом. ну і найголовніше з-за свого неповторного чудового смаку!
Для того, щоб зробити домашні трюфелі з білого шоколаду вам знадобляться такі інгредієнти: 240 грамів білого шоколаду (шоколад необхідно вибрати дуже хорошої якості та не повітряний шоколад, а самий звичайний), 60 мл жирних вершків (з жирністю не менше 30 відсотків), одна столова ложка світлого алкоголю (відповідний лікер, лімончелло, світлий ром), а крім цього різноманітні продукти для панірування готових цукерок - цукрова пудра, кокосова стружка, цукрові кульки, мигдальні пелюстки.
Вилити вершки у відповідну посудину і, поставивши на водяну баню, довести до кипіння, після чого додати в киплячі вершки поламаний на невеликі скибочки білий шоколад і гарненько заважати отриману суміш до розчинення шоколаду, а потім влити алкоголь і зняти масу з вогню. Посудину з отриманою сумішшю поставити години на чотири-п'ять на холод, а потім із застиглої маси скачати невеликі круглі цукерки одного розміру і добре обваляти їх в паніровці (можна в різній). Зберігаються такі трюфелі в холодильнику.