Головна » Статті » Рецепти |
Макові тістечка
Якщо ви відпочивали в Туреччині, то такі тістечка, найімовірніше, вам знайомі - їх подають у багатьох турецьких готелях. До складу тесту для макових тістечок не входить борошно, воно готується з маку, вершкового масла і яєць. Турецький кухар, який поділився зі мною ці рецептом, запевняв, що такі тістечка належать до національної турецької кухні і називаються шиша. Підтвердження цього я ніде не знайшла і тому буду називати їх просто макові тістечка. Готуються такі тістечка дуже просто і досить швидко. Спробуйте! Нижче я наведу два рецепту тістечок - вихідний і скоригований мною. Справа в тому, що у вихідному рецепті було багато олії, тому я трохи його підкоригувала під себе, скоротивши кількість масла практично вдвічі. Результат мене не розчарував. Який з цих рецептів будете готувати ви - залежить від вас. Вихідний рецепт макових тістечок: Вершкове масло - 500 г Цукор - 400 г Яйця курячі - 6 штук Мак сухою, без додаткової обробки (не перекручений, не перемелений) - 200 - 300 г За бажанням можна додати молоті горіхи, родзинки або цукати. Мій рецепт: форму На 20 на 30 см Вершкове масло - 100 г Цукор - 150 г Ванільний цукор - 1 пакетик Яйця курячі - 4 штуки Мак - 150 г Волоські горіхи - близько 80 г ПРИГОТУВАННЯ: Розділіть яйця на білки і жовтки. Під час поділу стежте за тим, щоб в білки не потрапило ні грама жовтка оскільки наявність жиру в білках дуже ускладнює процес збивання. Білки збийте приблизно з чвертю всього необхідного за рецептом цукру до стану стійких піків. Почніть збивати при невеликих обертах міксера. Коли білки почнуть збільшуватися в обсязі, додайте швидкість обертання міксера. Після того, як білки взобьются до стану м'яких піків (на поверхні можна сформувати піки, але вони ще не твердо тримають форму - гнуться) почніть, не припиняючи збивання, малими порціями додавати цукор. наприкінці збийте білки до такого стану, щоб сформовані піки стійко тримали форму, не гнулися і не расплывались. Збийте масло (кімнатної температури) до побіління. Поступово, малими порціями додайте до маслу, що залишився за рецептом цукор і пакетик ванільного цукру. По одному за раз, кожен раз добре збиваючи, введіть у масляну суміш жовтки. Всипте сухий мак, розмішайте. Якщо будете додавати горіхи - додайте і знову перемішати до однорідності. Дуже акуратно, щоб не втратити створений обсяг, малими порціями, без міксера введіть у масляну суміш збиті білки. Не заважайте тісто дуже інтенсивно! Поводьтеся з ним приблизно так само, як ви звертаєтеся з бiсквiтним тестом. Вистеліть форму фольгою або папером для випічки. Якщо цього не зробити, то дістати готовий корж буде вкрай складно, якщо не сказати неможливо, оскільки він дуже крихкий. Вилийте у форму приготоване тісто, розрівняйте. Випікайте при 160 С протягом 40 хвилин. Випечений корж залиште у формі! Дайте йому охолонути до кімнатної температури, а потім поставте у холодильник на кілька годин, а можна на ніч, щоб він добре остудився. Охолоджений корж дістаньте з форми, видаліть фольгу і розріжте на пирожные.Разрезайте дуже акуратно оскільки корж досить крихкий. При бажанні прикрасьте цукровою глазур'ю або розтопленим білим шоколадом. Приємного вам чаювання! | |
Просмотров: 1607 Категория: Рецепти |
| |
| Комментарии: 2 | |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |