Головна » Статті » Рецепти

Макові тістечка
Якщо ви відпочивали в Туреччині, то такі тістечка, найімовірніше, вам знайомі - їх подають у багатьох турецьких готелях. До складу тесту для макових тістечок не входить борошно, воно готується з маку, вершкового масла і яєць. Турецький кухар, який поділився зі мною ці рецептом, запевняв, що такі тістечка належать до національної турецької кухні і називаються шиша.
Підтвердження цього я ніде не знайшла і тому буду називати їх просто макові тістечка. Готуються такі тістечка дуже просто і досить швидко. Спробуйте!
Нижче я наведу два рецепту тістечок - вихідний і скоригований мною. Справа в тому, що у вихідному рецепті було багато олії, тому я трохи його підкоригувала під себе, скоротивши кількість масла практично вдвічі. Результат мене не розчарував. Який з цих рецептів будете готувати ви - залежить від вас.
Вихідний рецепт макових тістечок:
Вершкове масло - 500 г
Цукор - 400 г
Яйця курячі - 6 штук
Мак сухою, без додаткової обробки (не перекручений, не перемелений) - 200 - 300 г
За бажанням можна додати молоті горіхи, родзинки або цукати.
Мій рецепт:
форму На 20 на 30 см
Вершкове масло - 100 г
Цукор - 150 г
Ванільний цукор - 1 пакетик
Яйця курячі - 4 штуки
Мак - 150 г
Волоські горіхи - близько 80 г
ПРИГОТУВАННЯ:
Розділіть яйця на білки і жовтки.
Під час поділу стежте за тим, щоб в білки не потрапило ні грама жовтка оскільки наявність жиру в білках дуже ускладнює процес збивання.
Білки збийте приблизно з чвертю всього необхідного за рецептом цукру до стану стійких піків. Почніть збивати при невеликих обертах міксера. Коли білки почнуть збільшуватися в обсязі, додайте швидкість обертання міксера.
Після того, як білки взобьются до стану м'яких піків (на поверхні можна сформувати піки, але вони ще не твердо тримають форму - гнуться) почніть, не припиняючи збивання, малими порціями додавати цукор.
наприкінці збийте білки до такого стану, щоб сформовані піки стійко тримали форму, не гнулися і не расплывались.
Збийте масло (кімнатної температури) до побіління. Поступово, малими порціями додайте до маслу, що залишився за рецептом цукор і пакетик ванільного цукру.
По одному за раз, кожен раз добре збиваючи, введіть у масляну суміш жовтки.
Всипте сухий мак, розмішайте.
Якщо будете додавати горіхи - додайте і знову перемішати до однорідності. Дуже акуратно, щоб не втратити створений обсяг, малими порціями, без міксера введіть у масляну суміш збиті білки.
Не заважайте тісто дуже інтенсивно! Поводьтеся з ним приблизно так само, як ви звертаєтеся з бiсквiтним тестом.
Вистеліть форму фольгою або папером для випічки. Якщо цього не зробити, то дістати готовий корж буде вкрай складно, якщо не сказати неможливо, оскільки він дуже крихкий.
Вилийте у форму приготоване тісто, розрівняйте.
Випікайте при 160 С протягом 40 хвилин.
Випечений корж залиште у формі! Дайте йому охолонути до кімнатної температури, а потім поставте у холодильник на кілька годин, а можна на ніч, щоб він добре остудився.
Охолоджений корж дістаньте з форми, видаліть фольгу і розріжте на пирожные.Разрезайте дуже акуратно оскільки корж досить крихкий.
При бажанні прикрасьте цукровою глазур'ю або розтопленим білим шоколадом.
Приємного вам чаювання!
Просмотров: 1181
Категория: Рецепти |
| Теги: Мак

Рекомендовані рецепти:

Відкритий пиріг з цибулею і фаршем
Яблучна коврижка
Цибулевий джем
Сирні кексики
Вівсяне печиво з медом
Фризийский цукровий хліб
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: