Кекс виходить дуже ніжним на смак з неповторним апельсиновим та медовим ароматом, а смак маку надає випічці своєрідність!
Для приготування кексу потрібні такі інгредієнти: 250 г борошна, два яйця, приблизно 100 грамів цукру, 170 грамів вершкового масла або маргарину, дві чайних ложки розпушувача для тіста, один досить великий апельсин дві столові ложки меду і три столові ложки маку.
Вершкове масло (або маргарин) потрібно підігріти до кімнатної температури, щоб воно було м'яким, після чого розтерти з яйцями і цукровим піском до однорідності і злегка збити отриману суміш. Зняти з апельсина цедру і дрібно натерти і видавити сік (соку потрібен склянку, якщо вийшло менше, то необхідно долити кип'яченої води до потрібного обсягу). В суміш масла, яєць і цукру потрібно влити склянку апельсинового соку і всипати подрібнену цедру і перемішати. Борошно слід просіяти і змішати з розпушувачем і потроху додати до суміші. Потім додати в тісто мак і ретельно розмішати. Однорідне тісто вилити у форму для кексу і випікати при температурі 180 градусів попередньо добре розігрітій духовці.