Головна » Статті » Рецепти

Медово-апельсиновий кекс з маком
Кекс виходить дуже ніжним на смак з неповторним апельсиновим та медовим ароматом, а смак маку надає випічці своєрідність!

Для приготування кексу потрібні такі інгредієнти: 250 г борошна, два яйця, приблизно 100 грамів цукру, 170 грамів вершкового масла або маргарину, дві чайних ложки розпушувача для тіста, один досить великий апельсин дві столові ложки меду і три столові ложки маку.

Вершкове масло (або маргарин) потрібно підігріти до кімнатної температури, щоб воно було м'яким, після чого розтерти з яйцями і цукровим піском до однорідності і злегка збити отриману суміш. Зняти з апельсина цедру і дрібно натерти і видавити сік (соку потрібен склянку, якщо вийшло менше, то необхідно долити кип'яченої води до потрібного обсягу).
В суміш масла, яєць і цукру потрібно влити склянку апельсинового соку і всипати подрібнену цедру і перемішати. Борошно слід просіяти і змішати з розпушувачем і потроху додати до суміші. Потім додати в тісто мак і ретельно розмішати.
Однорідне тісто вилити у форму для кексу і випікати при температурі 180 градусів попередньо добре розігрітій духовці.
Просмотров: 632
Категория: Рецепти |
| Теги: Кекс, Мак

Рекомендовані рецепти:

Пиріг зі шпинатом і сиром
Мигдальне поліно
Суп-пюре з петрушки з грибами
Бутерброди з сирним салатом
Полуниця у вершках
Тістечка до чаю
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: