Ароматні пряники з банановим смаком та піджареною горішком зверху сподобаються всім любителям домашньої выпечки.Необходимые продукти: 1,5 склянки білого пшеничного борошна, 1 чайна ложка розпушувача для тіста, (пекарського порошку), половина склянки цукрового піску, 2 стиглих банана, 2 столові ложки меду, щіпка солі, жменя цілих фундука для прикраси. Процес приготування: банани розім'яти виделкою, розтерти з цукром і медом.Нагревать на водяній бані до повного розчинення цукру. Зняти з вогню і насипати розпушувач для тіста. Заважати до побіління суміші. Всипати просіяне борошно, сіль і замісити досить круте тісто. Деко застелити папером для випічки. Змоченими холодною водою руками відривати шматочки тіста, розміром з волоський горіх, катати кульки і викласти на деко. Трошки приплюснути кожен і в серединку вдавити половину горіха фундука. Поставити в заздалегідь нагріту до 180ºС духовку. Випікати пряники до золотистого кольору приблизно 15-20 хвилин. Не перетримати, перевіряючи вчасно на готовність.
|