Головна » Статті » Рецепти |
Шоколадне печиво
Інгредієнти: 1 склянка борошна 6 столових ложок какао без цукру і добавок 1/2 чайної ложки соди 1/4 чайної ложки солі 140 г розм'якшеного вершкового масла 1 склянка цукру + трохи для обмакування печива 1 велике яйце 1 чайна ложка ванільного екстракту Просіяти борошно з какао, содою і сіллю. Міксером на середній швидкості збити розм'якле масло (у жодному разі не розтоплювати!). Додати цукор і яйце, і збивати, поки маса не побіліє і не стане повітряної (близько 2-х хвилин). Ввести ванілін і знову все добре перемішати. Поступово додати сухі інгредієнти. Всі ще раз добре перемішати, очищаючи тісто зі стінок, потім накрити плівкою і помістити в холодильник приблизно на 1 годину. Розігріти духовку до 175°С. Деко застелити пергаментним папером (на це кількість тіста знадобиться 2 противня). Брати тісто ложкою і скачувати руками в кульки діаметром приблизно 2,5 см. Кожна кулька вмочити в цукор і викласти на деко, залишаючи між кульками відстань в 3-3,5 см, оскільки вони потім розповзуться в коржики. Випікати 8-10 хвилин. Потім вийняти з духовки, але відразу не перекладати, оскільки гаряче печиво буде дуже м'якими і які прилипли до папері. Залишити печиво на листі на 5-10 хвилин, а потім за допомогою лопатки перекласти на решітку і залишити до повного охолодження. | |
Просмотров: 990 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |