Головна » Статті » Рецепти

Шоколадне печиво
Інгредієнти:
1 склянка борошна
6 столових ложок какао без цукру і добавок
1/2 чайної ложки соди
1/4 чайної ложки солі
140 г розм'якшеного вершкового масла
1 склянка цукру + трохи для обмакування печива
1 велике яйце
1 чайна ложка ванільного екстракту
Просіяти борошно з какао, содою і сіллю. Міксером на середній швидкості збити розм'якле масло (у жодному разі не розтоплювати!). Додати цукор і яйце, і збивати, поки маса не побіліє і не стане повітряної (близько 2-х хвилин).
Ввести ванілін і знову все добре перемішати. Поступово додати сухі інгредієнти. Всі ще раз добре перемішати, очищаючи тісто зі стінок, потім накрити плівкою і помістити в холодильник приблизно на 1 годину.
Розігріти духовку до 175°С. Деко застелити пергаментним папером (на це кількість тіста знадобиться 2 противня). Брати тісто ложкою і скачувати руками в кульки діаметром приблизно 2,5 см. Кожна кулька вмочити в цукор і викласти на деко, залишаючи між кульками відстань в 3-3,5 см, оскільки вони потім розповзуться в коржики.
Випікати 8-10 хвилин. Потім вийняти з духовки, але відразу не перекладати, оскільки гаряче печиво буде дуже м'якими і які прилипли до папері. Залишити печиво на листі на 5-10 хвилин, а потім за допомогою лопатки перекласти на решітку і залишити до повного охолодження.
Просмотров: 914
Категория: Рецепти |
| Теги: печиво, шоколад

Рекомендовані рецепти:

Цибулевий джем
Бутербродний торт "Полосатик"
Картопля в паприці (рецепт)
Баклажани по-корейськи
Картопляне пюре з базиліком
Бутерброди "Пікантні"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: