Головна » Статті » Рецепти

М'яке гарбузове печиво
Пів дня сьогодні шукала рецепт гарбузового печива, і нічого підходящого не знайшла. Тому довелося видумувати самої.
Повинна сказати, що результатом я більш ніж задоволена. Гарбуз у печиво зовсім не відчувається! (у нас у родині взагалі гарбуз любить всього одна людина, і це не я, а задоволеними залишилися всі)
Що мені знадобилося: (з такої кількості виходить приблизно 17-18 штук)
- 1 ст. сирої натертої гарбуза
- 1,5 ст. борошна
- 2 ст. л. з верхом кукурудзяного крохмалю (правда, я так і не зрозуміла, чи вплинув він як на кінцевий результат)
- 1 ч. л. розпушувача (пекарського порошку, baking powder)
- 0,5 ч. л. соди
- 125 г вершкового масла кімнатної температури
- трохи менше склянки цукру (я брала темний цукор)
- 1 яйце
- родзинки і курага
Спочатку я розтерла масло з цукром, потім додала туди одне яйце і потерту на середній тертці гарбуз. Заважала весь час ложкою, ніяких міксерів. Додала соду, розпушувач і крохмаль.
Окремо у мисочку насипала родзинки і порізала курагу (не можу сказати точно кількість, але думаю, що десь пів склянки вийшло, хоча можна додавати і більше - на любителя), залила окропом і залишила на п'ять хвилин.
Потім виклала на паперову серветку, зверху накрила ще однією серветкою і як слід вичавила.
масу додала борошно, родзинки з курагою і замісила тісто.
Духовку попередньо розігріла до 180 градусів, деко змащує маслом. Тісто викладала столовою ложкою, залишаючи велика відстань між майбутніми печенками, тому що за ним видно було, що вони збираються розповзтися.
Потім, щоб вони швидше охолонули, я їх виклала на ґрати (до речі, це ще потрібно для того, щоб воно знизу залишалося хрустким)
Залишків тіста вистачило, щоб ще раз практично повністю заповнити деко.
Печиво вийшло м'яким всередині, в міру солодким і ароматним.
Просмотров: 830
Категория: Рецепти |
| Теги: печиво

Рекомендовані рецепти:

Ковбаса кров'яна
Чорничний пиріг 'Блаберспай'
Апельсинові квадратики
Листкові трубочки
Сирне печиво з базиліком
Коржики на кефірі "від бабусі"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: