Головна » Статті » Рецепти

Торт "Медовик"
Інгредієнти
Для тіста:
1. яйця - 2 шт.
2. борошно пшеничне - 2,5 - 3 склянки
3. масло вершкове - 100 г
4. цукор - 100 г
5. мед - 2 ст. ложки
6. сода харчова - 1/2 ч. ложка
Для крему:
1. сметана 20 % - 500 г
2. цукор - 1 склянка
горіхи для прикраси - 1/2 склянки
Приготування:
* на водяній бані розтопити масло, додати цукор і мед, ретельно перемішати. Додати соду і нагрівати, помішуючи. Маса повинна злегка побіліти і збільшиться
* зняти з водяної лазні, злегка охолодити, додати яйця, перемішати
* всипати борошно, замісити еластичне тісто
* приготувати тарілку, за якою будемо обрізати краю випечених коржів. Розділити тісто на 6 частин, розкачати пласти (кожен шар повинен бути більше ніж приготовлена тарілка). Якщо не виходить розкочувати, можна тісто викладати у форму, змащену маслом, і як би розмазувати по дну пальцями тонким шаром
* випікати коржі 5-10 хвилин при 180°С. Краще використовувати 2 форми або листа. Поки один корж випікається, готувати другий
* обрізати краю теплих коржів по тарілці і викласти стопкою
* сметану збити з цукром до розчинення цукру
* промастити коржі приготованим кремом, верхній корж також змастити
* обрізані краю коржів подрібнити і обсипати верх і боки торта
* прикрасити торт "Медовик" можна подрібненими горіхами
Приємного апетиту!
Просмотров: 920
Категория: Рецепти |
| Теги: цукор, коржів

Рекомендовані рецепти:

"Медова" свинина з імбиром
Торт з мигдальною начинкою
Печінка, приготована з овочами
Шашлик на маївку з свинини
Смачні сирники
Розсипчастий шоколадний брикет з сиром
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: