З якої причини у цих цукерок таку назву можна тільки здогадуватися, мабуть воно є плодом фантазії автора рецепта. Ну а саме шоколадне ласощі виходить просто приголомшливо смачним - з гіркого шоколаду з чудовою молочно-медової начинкою! Одним словом - смакота!
Для того, щоб приготувати подібні цукерки вам будуть потрібні наступні складові (з розрахунку на 10 порцій цукерок): 150 грамів темного гіркого шоколаду (причому частина шоколаду використовується для начинки, а частина оболонки для цукерок), близько 35 грамів натурального меду, 35 грамів згущеного молока і щіпка мускатного горіха для начинки, кунжут для прикраси.
Спочатку весь шоколад необхідно розтопити за допомогою водяної бані і залити його в підготовлені (злегка змащені вершковим маслом) формочки, зайвий шоколад з формочок вилити і поставити їх на холод, щоб оболонка застигла. Для приготування начинки необхідно змішати мед і згущене молоко, а потім додати в суміш трохи меленого мускатного горіха (при бажанні його можна і не додавати) і залишився розтоплений шоколад. Масу добре перемішати. Формочки з застиглою шоколадної оболонкою заповнити начинкою і зверху посипати кунжутом, після чого поставити на пару годин в холодильник.
|