Щавель стати в нагоді не тільки на зелені щі або салат, а й для смачного, корисного омлету на завтрак.Необходимые продукти: 2 великих пучка щавлю, 5 яєць, 200 г жирного сиру, 100 гр твердого сиру, 1 столова ложка вершкового масла, 2 ст. л. оливкової олії, чорний мелений перець, сіль. Процес приготування: щавель промити, обсушити, дрібно нарізати. Сир протерти через сито. Яйця збити віночком з сіллю і перцем, додати половину щавлю і сир, перемішати. Сир натерти на крупній тертці. Вершкове і оливкове масло розігріти на сковороді, яку можна ставити в духовку. Вилити в неї суміш щавлю з яйцями і сиром, енергійно перемішувати лопаткою. Як почне гуснути, всипати решту щавель. Перемішати, посипати сиром і поставити в попередньо нагріту до 200°С духовку на 5 хвилин. Омлет повинен бути хрустким по краях і м'яким у центрі. Дерев'яною лопаткою перекласти омлет на велику підігріту тарілку і відразу подавати на стіл.
|