Головна » Статті » Рецепти |
Святковий торт "Смородинка"
Інгредієнти: * Масло вершкове (м'яке тісто) - 100 г * Цукор (тісто - 50 г; крем - 150 г) - 200 г * Розпушувач тесту (тісто) - 2 ч. л. * Сік лимонний (тісто) - 1 ч. л. * Борошно (тісто) - 150 г * Желе (заливка) - 1 пакет. * Смородина чорна (+ смородиновий морс (заливка) - 200 мл) - 250 г * Вершки (20%, крем) - 400 мл * Сир (крем) - 400 г * Яйце (крем) - 1 шт * Ванілін (крем) - 1 г * Желатин (крем) - 20 г * Вода - 1/3 склянки. Рецепт Замісити тісто. Прибрати в холодильник на 30 хвилин. Розкачати тісто, перекласти в форму діаметром 25 см). Випікати 12-15 хвилин при температурі 200 гр. Корж дуже крихкий, краще відразу випікати в тій формі, в якій буде торт надалі. Краще зі знімним кільцем. Желе залити морсом, перемішати. Поставити на вогонь, довести до кипіння. Додати ягоду, залишивши жменю для прикраси. Зняти з вогню, дати охолонути. Залити корж заливкою, розрівняти. Прибрати в холод на 15 хвилин. Приготувати крем-прошарок. Желатин замочити (1/3 склянки води). сир додати цукор, жовтки та ванілін. Добре перемішати. Желатин розпустити на водяній бані, процідити, додати в крем. Білок і вершки збити, додати до сиру. Перемішати. Викласти крем на просочений корж, розрівняти. Прикрасити ягодами смородини. Прибрати в холодильник до повного застигання крему, у мене пішов одну годину. Акуратно провести ножем по краю форми. Прибрати кільце. Приємного чаювання! Автор: Марія По | |
Просмотров: 880 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
Всего комментариев: 0 | |