Головна » Статті » Рецепти

Святковий торт "Смородинка"
Інгредієнти:
* Масло вершкове (м'яке тісто) - 100 г
* Цукор (тісто - 50 г; крем - 150 г) - 200 г
* Розпушувач тесту (тісто) - 2 ч. л.
* Сік лимонний (тісто) - 1 ч. л.
* Борошно (тісто) - 150 г
* Желе (заливка) - 1 пакет.
* Смородина чорна (+ смородиновий морс (заливка) - 200 мл) - 250 г
* Вершки (20%, крем) - 400 мл
* Сир (крем) - 400 г
* Яйце (крем) - 1 шт
* Ванілін (крем) - 1 г
* Желатин (крем) - 20 г
* Вода - 1/3 склянки.
Рецепт
Замісити тісто. Прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Розкачати тісто, перекласти в форму діаметром 25 см).
Випікати 12-15 хвилин при температурі 200 гр.
Корж дуже крихкий, краще відразу випікати в тій формі, в якій буде торт надалі. Краще зі знімним кільцем.
Желе залити морсом, перемішати. Поставити на вогонь, довести до кипіння. Додати ягоду, залишивши жменю для прикраси.
Зняти з вогню, дати охолонути.
Залити корж заливкою, розрівняти. Прибрати в холод на 15 хвилин.
Приготувати крем-прошарок. Желатин замочити (1/3 склянки води).
сир додати цукор, жовтки та ванілін.
Добре перемішати.
Желатин розпустити на водяній бані, процідити, додати в крем.
Білок і вершки збити, додати до сиру. Перемішати.
Викласти крем на просочений корж, розрівняти.
Прикрасити ягодами смородини.
Прибрати в холодильник до повного застигання крему, у мене пішов одну годину.
Акуратно провести ножем по краю форми. Прибрати кільце.
Приємного чаювання!
Автор: Марія По
Просмотров: 880
Категория: Рецепти |
| Теги: крем

Рекомендовані рецепти:

Трюфелі з білого шоколаду, шафрану і сушеного абрикоса
Мафіни з мигдалем і цукатами
Салат сирно-апельсиновий
Закусочний торт "Полянка"
Морозиво з апельсиновим соком і цедрою і шоколадом
Глазурований сирок "Картопля"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: